Hrvatska
Šibenčani stižu u Goricu osokoljeni gostujućom pobjedom u Osijeku protiv ekipe Vrijednosnica

Šibenčani stižu u Goricu osokoljeni gostujućom pobjedom u Osijeku protiv ekipe Vrijednosnica

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenik

Traže priliku za revanš

U 12. kolu HT Premijer lige sastaju se u subotu ekipe Gorice i Šibenke. Bikovi su u nešto komotnijem položaju jer se nalaze u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice s omjerom 6-5. Šibenčani su se pobjedom u zaostaloj utakmici protiv VROS-a uspjeli odlijepiti s dna tablice i sada su na omjeru 3-8. Sigurno je da će ova pobjeda dati krila igračima Damira Milačića da pokušaju uzvratiti Goričanima za poraz na Baldekinu još u 1. kolu domaćeg prvenstva.

Igrači Bože Radoša morat će pripaziti na iskusne tricaše kao što su Bašić i Arslanagić, ali i na igrače iz drugog plana poput Kujundžića i Jambrovića. Njih dvojica su početkom sezone pojačali redove Šibenke i nakon što su prošli razdoblje adaptacije u zadnje vrijeme pružaju sve bolje partije.

Trener Bože Radoš, iako odnedavno na klupi Gorice, već ima jednu pobjedu protiv Šibenke u domaćem prvenstvu. Naime, prošle sezone je mijenjao tadašnjeg trenera Sesara i vodio Bikove do pobjede, a nadamo se da će i u subotu ponoviti prošlosezonski uspjeh: 

''Čeka nas period od 3 utakmice u tjedan dana. Prva od njih je Šibenika. Mislim da stanje na tablici nije realno s obzirom na kvalitetu te ekipe. Pobijedili su Škrljevo i Osijek na gostujućem terenu te Splita na doma i sigurno da pred nama nije lagani zadatak. Mi smo nakon gustog ritma utakmica napokon dobili malo prostora da se odmorimo i kvalitetno treniramo. Vratio nam se Kalajžić. Momci su maksimalno motivirani i jedva čekamo utakmicu. Pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu i da nas podrže u subotu u 18:00.''

Igrač Dino Cinac: ''Kreće drugi dio natjecanja, puno promjena u odnosu na prvu utakmicu gdje je Šibenka dovela nove igrače. Mi igramo sa skraćenom rotacijom, ali smo se navikli na takav ritam i na novog trenera. Šibenku respektiramo, pripremamo se za nju i nadamo se našoj novoj pobjedi na domaćem terenu.''

Utakmica se igra u subotu 4.12. u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 18 sati. Prijenos je na HKS TV-u, a ulazak je dozvoljen gledateljima s važećim COVID potvrdama ili negativnim testom.