Hrvatska
FOTO: Šibenčani u Osijeku iz minusa u plus i s pjesmom u bus

FOTO: Šibenčani u Osijeku iz minusa u plus i s pjesmom u bus

Autor: Branko Tabak

GKK Šibenik se pobjedom protiv Vrijednosnica Osijek u Osijeku 62-67 plasiralo na Final Eight Kupa Krešimira Ćosića.

Na svom parketu Brokeri su na otvaranju utakmice zaskočili šibenske Građane i ozbiljno priprijetili jednom od najugodnijih iznenađenja HT Premijer lige.

Osijek je tijekom prvog poluvremena dominirao te na odmor otišao s pet poena viška (33-28), uz 10 poena razigranog Aljoše Šarca. Najveći problem za momčad Vladimira Krstića bile su tri osobne pogreške Ivana Turalije. Na drugoj strani tri su osobne sputale igru kapetana Šibenika Domagoja Bašića.

Uvijek agresivni Šibenčani dodatno su dignuli čvrstoću u obrani i nakon šest minuta igre u trećoj četvrtini poveli 38-43 te u posljednju četvrtinu ušli s komotnih 42-49. Vrijednosnice su teško dolazile do realizacije, četvrtinu su završili sa samo 9 postignutih poena (uz 22 primljena) te je bilo jasno kako je momčad Vladimira Anzulovića već tada s jednom nogom bila na završnom turniru. Posebice jer im je i kriterij suđenja koji je tolerirao kontakt igru išao na ruku.

No, Osijek se nije predavao, brzo je stigao na -4 (47-51), a u poraz ih je gurnula serija prigovora koja je rezultirala s dvije tehničke pogreške koje su Šibenčanima dale prostor da udahnu malo zraka. 

Pobjegli su narančasti na 49-59, ali tu priči ni blizu nije bio kraj. Osijek je došao na 49-55 i imao napad koji je završio jednim pogođenim bacanjem Levinsona (59-64). Nova prilika ukazala se nakon Pandurićevog promašaja, no domaćini u sljedećem napadu bacaju loptu u aut pa Pandurić na drugoj strani tricom potvrđuje pobjedu Šibenčana. Tylor je tricom s centra na kraju utakmice postavio konačan rezultat 62-67.