Hrvatska
Šibenčani uoči Hermesa: Favoriti smo, ali igramo protiv momčadi koja nema što izgubiti

Šibenčani uoči Hermesa: Favoriti smo, ali igramo protiv momčadi koja nema što izgubiti

Autor: Saša Ćirić

Kontrolirani optimizam.

Fenjeraš Hermes radi oproštajnu turneju uoči neminovnog ispadanja iz HT Premijer lige. Premda otpisani, momci Zvonimira Mravka mogu stvoriti probleme svakom tko ih ne shvati maksimalno ozbiljno. Uostalom, prije nekoliko dana su abaligaša Splita držali u egalu dobar dio utakmice. Svjesni su toga i na Baldekinu, kako u najavi gostovanja u Zagrebu ističe pomoćni trener Šibenke Miro Jurić.

"Maksimalno respektiramo momčad Hermesa i ulazimo maksimalno koncentrirani u ovu utakmicu. Hermes je protiv Splita pokazao da ih se ne smije podcijeniti jer mogu stvoriti velike probleme svakome. To su igrači koji znaju igrati, tako da se nadam da ćemo ispoštovati dogovoreno i provesti to u djelo na parketu. Opasni su, osobito u šutu za tri poena, ali se nadam da ćemo uspjeti to anulirati. Nama je ova utakmica iznimno važna, eventualna pobjeda nas vraća u borbu za doigravanje - nadam se uspjehu u Zagrebu."

Sličnog mišljenja je i kapetan Domagoj Bašić.

"Hermes je iznimno opasan iz jednog jedinog razloga - igraju potpuno neopterećeno. Gotovo sigurno ispadaju iz lige i nemaju nikakav pritisak ni imperativ rezultata. U njihovim redovima ima nekoliko izrazitih individualaca, neki od njih su proteklih godina igrali ovdje s nama (Mileković, Kalpić) pa smo dobro pripremljeni za njih, poznajemo ih. S pravim pristupom naša pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja."

Utakmica Hermes - Šibenka se igra u nedjelju u 17:00.