Hrvatska
Šibenčani zadržali stopostotan učinak

Šibenčani zadržali stopostotan učinak

Autor: Paulo Sarić

Ozljedama načeti Hermes nije bio dorastao Građanima.

Pokazalo se da je Marko Raič bio u pravu. Iako je uoči susreta bilo mimoilaženja u mišljenjima između iskusnog beka Hermesa i trenera Šibenčana Vladimira Anzulovića oko toga tko je favorit u večerašnjem susretu, igrač domaćina se pokazao kao bolji prognostičar. Na vlastitu žalost. GKK Šibenik rutinski je slavio u sedmom kolu HT Premijer lige protiv Hermes Analitice rezultatom 60-87.

Iako je upravo Raič postigao prve poene na susretu, gosti su ubrzo zagospodarili parketom. Na krilima vrlo dobre obrane koja je u prvoj četvrtini protivniku dopustila tek osam koševa, brzo su se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Prvih je deset minuta završeno s plus osam za Anzulovićev sastav (8-16), a razlika bi bila i veća da su Šibenčani bili precizniji. U istom se ritmu nastavilo i u drugoj dionici. Čim je ušao u igru razigrao se Toni Vitali koji je gotovo sam održavao svoju momčad na desetak koševa razlike. Domaćini su nastavili s napadačkim problemima te su postigli samo jedan koš iz igre u prvih sedam minuta druge četvrtine pa ni ne čudi da je semafor tri minute prije poluvremena pokazivao 18-36. Za svaki primljeni koš, Šibenčani su postigli dva.

Ozljedama izmučeni domaćini ponešto su se konsolidirali nakon povratka iz svlačionica te su u trećoj četvrtini bili ravnopravan suparnik Dalmatincima. Sredinom treće dionice su serijom 12-2 prišli i na jednoznamenkasti zaostatak (39-48), no bliže od toga nisu došli. Mladi Toni Nakić je ubacio šest poena u kratkom roku, pa se u posljednju četvrtinu ušlo s 44-60. Nju su bolje otvorili gosti koji su na krilima svoje mladosti (Nakić i Paić) nakon manje od dvije minute igre otišli na plus 21 čime je susret bio riješen. Iako je trener Anzulović dao priliku svim igračima, pa smo na terenu vidjeli i najmlađe Šibenčane koji su doputovali u Zagreb, prednost je nastavila rasti te je u dva navrata, koševima Ivana Gulina, iznosila i 29 razlike (56-85 i 58-87). Ipak, posljednje je poene zabio Perić koji je i postavio konačan rezultat.

Građane je do nove pobjede predvodio Filip Bundović s 15 koševa i sedam skokova, dok je Toni Vitali dodao poen manje uz sedam uhvaćenih lopti. Bolji od ostalih u redovima domaćina bio je Bruno Perić s 13 poena i četiri skoka.