Hrvatska
Šibenčani žele punu dvoranu i povratak u Split

Šibenčani žele punu dvoranu i povratak u Split

U subotu u 19 sati na rasporedu je druga utakmica četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske između Šibenika i Splita.

Doigravanje HT Premijer lige ide dalje, u subotu u 19 sati na Baldekinu Split u drugoj utakmici četvrtfinala gostuje kod Šibenika. “Žuti” vode 1:0, u srijedu su slavili na Gripama.

– Doigravanje je, svatko daje i više od maksimuma, igra Šibenik doma, očekujemo da su još agresivniji. Ishod je nezahvalno prognozirati, tri puta smo igrali ove sezone, dobro se poznajemo. Probat ćemo korigirati neke stvari iz prve utakmice. Obrana je važan temelj njihove igre. Očekujem još bolji Šibenik, to nam je izazov. Veliki broj utakmica imamo u nogama, spremni smo na sve kombinacije. Jako je bitno kako ćemo otvoriti utakmicu, to nas prati cijelu sezonu. Ako uđemo u dobar ritam možemo igrati sa svakim – kazao je Splitov pomoćni trener Ante Grgurević.

Slično viđenje dvoboja u Šibeniku dao je i Goran Filipović.

– Očekujem zanimljivu i tešku utakmicu, ovdje su nas namučili, ali vjerujemo u sebe. Neće nam biti ništa lakše, jer vodimo 1:0. Dobro su posloženi. Što se nas tiče, bitno je produžiti periode dobre igre, sigurno je da nas čeka zanimljivih 40 minuta. Šibenik će bolje igrati nego na Gripama. Oni cijele sezone dobru podršku imaju, publika će im davati 10-15 posto više, ali navikli smo igrati u takvoj atmosferi. Moramo gledati sebe, ne njih – kazao je Filipović za službene stranice KK Split. 

Žele li košarkaši Šibenika još malo produžiti sezonu i ostaviti nadu u plasman u polufinale doigravanja na život, u subotu na Baldekinu nemaju pravo na pogrešku. Ne nakon što su u prvom dvoboju protiv Splita, u posljednjih deset minuta kompromitirali jako dobre tri četvrtine na Gripama i na koncu upisali (pre)visok poraz, piše Šibenski portal

 – Šteta zbog tog pada u zadnjoj četvrtini. Kao da smo upali u neku rupu. Popustila nam je koncentracija, počeli nizati greške i dopuštati im lagane koševe. Vjerojatno je i umor učinio svoje, ali presudilo je prije svega veće iskustvo Splita – veli Domagoj Šarić.

 Mladi playmaker narančastih, kojem mnogi priželjkuju još veću minutažu, iznio je ‘jednostavan’ recept za subotnji uzvrat na Baldekinu.

 – Želimo li seriju vratiti u Split igru iz prve tri četvrtine moramo prenijeti na svih 40 minuta. Mi moramo biti ti koji diktiraju tempo, ne smijemo ulaziti u greške i dozvoliti im da se razigraju. Dok smo igrali pet na pet to je izgledalo dosta dobro, zato je koncentracija ključna – ističe Šarić.

 U subotu će Šibenčani imati još jedan adut, publiku.

 – Nadam se da će dvorana biti puna, jer su nam naši navijači velik vjetar u leđa. Kada padnemo oni nas dignu i uz njihovu podršku bit će nam lakše igrati – zaključio je Domagoj Šarić.