Hrvatska
Šibenik i dalje ne zna za poraz

Šibenik i dalje ne zna za poraz

Autor: Teo Cilar

Ribola Kaštela nije ozbiljnije zaprijetila gostima iz Šibenika.

Šibenik je došao do sedme pobjede iz isto toliko susreta te se na vrhu ljestvice izjednačio sa Cedevitom koja ima isti omjer, ali igra utakmicu sutra protiv Splita. Ribola Kaštela prvu će pobjedu morati potražiti negdje drugdje. 

Ribola Kaštela-GKK Šibenik 63:70 (12:24, 20:13, 16:24, 15:9)

Kompletna statistika utakmice

Odlično je GKK Šibenik ušao u susret protiv domaćina koji su i dalje bez pobjede u osam odigranih kola HT Premijer lige. Gosti su susret otvorili sa četiri trice, prvu je ubacio Krešimir Radovčić, uzvratio je kod Ribole Nikola Došen također tricom. Sjevnule su tada još tri u redovima Šibenika. Pogodio je Toni Nakić, a iduće je dvije stavio Luka Pandurić za vodstvo Šibenika 3:12. Šibenik je kasnije stavio još dvije trice što je bilo ukupno šest u prvoj četvrtini za vodstvo gostiju 12:24.

Ribola Kaštela na krilima Kenneth Rhymesa koji u drugom periodu ubacuje osam poena, smanjuje prednost Šibenika na samo pet poena zaostatka što im je davalo nadu da u drugom poluvremenu možda mogu iznenaditi.

Šibenčani su u drugo poluvrijeme ušli odlučno i odmah su pobjegli na dvoznamenkastu prednost koja je u dva navrata narasla i na 16 koševa razlike. Do kraja perioda domaćini smanjuju na -13. U posljednjoj dionici nije bilo nikakve neizvjesnosti. Šibenik je cijelo vrijeme održavao prednost između osam i 10 poena razlike, a Ribola u niti jednom trenutku nije ozbiljnije zaprijetila, a konačan rezultat postavili su na samom kraju četvrtine. 

Šibenik je imao četiri dvoznamenkasta igrača u svojim redovima. Pandurić je ubacio 14 uz četiri skoka, Toni Vitali 13 uz također četiri skoka. Radovčić je ubacio 12 uz osam skokova, pet asistencija i četiri osvojene lopte te je bio najbolji igrač susreta. Domagoj Bašić također je ubacio 12 uz pet skokova. Nikola Došen ubacio je 18 uz četiri asistencije za poražene domaćine.