Hrvatska
Šibenik na krilima Milekovića uvjerljiv protiv Splita

Šibenik na krilima Milekovića uvjerljiv protiv Splita

Autor: Teo Cilar

Dvoboj u derbiju kola pripao Šibeniku koji drži vrh HT Premijer lige.

Šibenik je na krilima sjajne atmosfere na Baldekinu došao do svoje četvrte pobjede u HT Premijer ligi. Split je upisao drugi poraz. Domaćini su slavili rezultatom 79:65 (21:19, 9:11, 19:15, 30:20).

Kompletna statistika utakmice

U prvoj četvrtini gledali smo nekoliko promjena vodstva, a niti jedna momčad nije uspjela ostvariti osjetniju prednost. Šibenik je na kraju bio nešto spretniji i prvu dionicu riješava u svoju korist s 21:19. Drugu četvrtinu će Vladimir Anzulović i Ivica Skelin čim prije htjeti zaboraviti. Iako su domaćini serijom 6:2 u prve tri i pola minute poveli 27:21 u preostalih šest i pola minuta koševi su padali na kapaljku, posebno kod Šibenika. Split je četvrtinu završio serijom 9:3 za 30:30 na poluvremenu. 

Treća četvrtina slična prvoj, česte promjene vodstva, Šibenik je pobjega na plus šest, Split se vratio i poveo, ali do kraja perioda Šibenik bježi na plus četiri. Nakon samo dvije minute igre i trice Ivana Milekovića, Šibenik bježi na plus 12. Tu je susret bio riješen jer Split u niti jednom trenutku nije uspio zaprijetiti. Najbliže su došli na 2:10 do kraja kada su spustili na minus osam, ali do kraja susreta Šibenik podiće prednost na konačnih plus 14, a to je ujedno bila i najviša razlika na utakmici. 

Mileković je predvodio Šibenik s 21 poenom, a odličan je bio i Krešimir Radovčić s 15 poena, osam skokova i pet asista. Kod Splita Michaelyn Scott 20 poena i četiri asista dok je Henrik Širko ubacio 16, ali uz loš šut iz igre (2/7 dvica, 2/6 trica), a imao je i šest skokova i tri asistencije.