Hrvatska
Šibenik na krilima raspoloženog Pandurića do pobjede protiv Vrijednosnica

Šibenik na krilima raspoloženog Pandurića do pobjede protiv Vrijednosnica

Autor: Teo Cilar

GKK Šibenik je bez većih problema upisao pobjedu protiv Vrijednosnica iz Osijeka te je i dalje neporažen u HT Premijer ligi.

Košarkaši Šibenika došli su do sigurne pobjede protiv Vrijednosnica u 9. kolu HT Premijer lige. Šibenik se nalazi na vrhu ljestvice i uz Cedevitu su i dalje jedine dvije momčadi bez poraza te su na omjeru 8-0. Vrijednosnice su i dalje na dvije pobjede uz šest poraza te se nalaze na 11. poziciji. 

GKK Šibenik-Vrijednosnice Osijek 74:62 (19:12, 15:11, 15:14, 25:25 )

Kompletna statistika utakmice

Šibenčani su već na samom početku utakmice krenuli silovito i došli do vodstva 12:3. Stečenu prednost održavali su do samog kraja prve četvrtine nakon koje vode s 19:12. Vrijednosnice se u drugoj četvrtini serijom 7:0 vraćaju u utakmicu, a držali su se sve do rezultata 22:21 sredinom četvrtine. Do kraja poluvremena serija Šibenika 12:2 i vodstvo 34:23. 

Stečenu prednost domaćini su uspješno održavali sve do samog kraja utakmice kada Vrijednosnice na dvije i pola minute do kraja dolaze na 66:58 i tračka nade za možebitni povratak u utakmicu. Luka Pandurić i Toni Nakić odmah odgovaraju i s četiri poena u nizu razliku dižu na plus 12, a taj su rezultat zadržali do kraja.

Za razliku od prošlog kola kada su katastrofalno gađali slobodna bacanja i pogodili jedno od 20, igrači Vrijednosnica danas su bili vrlo uspješni te su pogodili 13 od 16 pokušaja što je 81 posto. U susretu prošlog kola protiv Hermesa to bi im donijelo pobjedu, ali protiv Šibenika nije. 

Domaćine je predvodio odlični Pandurić s 22 poena te po tri asistencije i skoka. Domagoj Bašić ubacio je 15 uz tri asista. Krešimir Radovčić ubacio je 13 uz šest skokova i tri asista, a 12 je zabio Filip Bundović uz šest skokova i tri asistencije. Kod Vrijednosnica najbolji Jois Venkatesha s 19 poena i čak 14 skokova, Domagoj Vrkić ubacio je 12 uz pet skokova, a Jimmie Lee Taylor zaustavio se na 11 poena i tri asistencije. 

">