Hrvatska
Šibenik preoteo perspektivnog juniora Zadru

Šibenik preoteo perspektivnog juniora Zadru

GKK Šibenik je, prema riječima sportskog direktora Filipa Vukičevića, maksimalno fokusiran na rad s mladima.

Toma Veldić (8.5.2002.-209 cm) novi je igrač GKK Šibenika .Ovaj 16-godišnjak prošle je sezone nastupao za KK Zadar, a dolazi iz Tisnog.

"Radi se o igraču koji je ovo ljeto narastao na 209 cm, a takvih je igrača malo na tržištu i morali smo odmah reagirati. Nadam se da će Toma uz kvalitetan rad postati i dobar igrač jer predispozicije ima. U prošlosti su se radile greške i mladi igrači iz naše županije odlazili su u Zadar, Split ili Cibonu, ali to se više neće događati jer će u Košarkaškom savezu Šibensko-kninske županije znati za svakog igrača od Knina do Murtera - kazao je za službenu stranicu GKK Šibenik Filip Vukičević sportski direktor narančastih, a ujedno i predsjednik KS Šibensko-kninske županije.

Vukičević je prokomentirao dosadašnji prijelazni rok i planove u budućnosti za basketball.hr:

"Veldića smo otkrili još prije nekoliko godina, ali je Zadar u tom trenutku bio brži i konkretniji. Međutim, okolnosti su se malo promijenile, Toma se nije razvijao na željeni način, pa su njegovi roditelji prepoznali dobar rad u mlađim selekcijama GKK Šibenik, a ne treba smetnuti s uma ni blizinu vlastitog doma. Imamo jasne ciljeve, kratkoročnu i srednjeročnu strategiju rada, a postojeću momčad uigravamo za iduće (minimalno) dvije sezone." - istaknuo je sportski direktor Narančastih.