Hrvatska
Šibenik "ukrao" bodove kod Zaboka

Šibenik "ukrao" bodove kod Zaboka

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Šibenika su preokrenuli minus devet iz treće četvrtine, te minus pet na pet minuta do kraja susreta i na kraju zasluženo slavili u Zaboku s 72:81.

Zabok koji je ušao kao favorit u susret protiv GKK Šibenik nije opravdao ulogu, breme favorita u prvom kolu očito je bilo preteško, a Šibenik odlazi kući pjevajući.

Prva četvrtina je bila vrlo neizvjesna. Momčadi su čak osam puta izjednačavale rezultat i 10 puta se izmjenile u vodstvu što je bilo vrlo zanimljivo za gldatelje pred malim ekranima. U drugu četvrtinu se krenulo istim tempom, a u 19. minuti susreta Šibenik dolazi do plus četiri što je bilo najviše vodstvo jedne od momčadi u tom dijelu utakmice. Rezultat na poluvremenu bio je 38:40 u korist gostiju.

Zabok je u drugo poluvrijeme ušao silovito i serijom 11:0 preko Borne Kapuste i Antonia Vlaića dolazi do svoje najviše prednosti na susretu od 49:40. Probudio se tada i Šibenik koji uzvraća serijom 15:2, krenulo je tricom Pavla Paića, nadovezao se Luka Pandurić s tri od četiri pogođena slobodna bacanja, a još jednu tricu stavlja Ivan Mileković poslije koje četiri poena veže Toni Vitali. Četvrtina završava vodstvom Šibenika 55:51.

Poslije slobodnih bacanja Svena Smajlagića, Zabok na pet minuta do kraja ima pet poena razlike i činilo se da su bliži pobjedi. Zabok je vodio 68:63, a tada kreće serija Šibenika 17:1 kojom riješavaju pitanje pobjednika i na kraju slave s 81:72. 

Šibenik su do pobjede predvodili Filip Bundović s 20 poena, pet skokova i tri asista, 16 uz pet skokova i tri asistencije djelo su Milekovića, a Vitali je susret završio s 15 poena, osam skokova i četiri asistencije. Kod Zaboka najbolji Smajlagić s 17 poena i šest skokova te Vlaić s 14 poena i pet skokova.