Hrvatska
Šibenka "riješila" Alkare u prvih deset minuta i napravila važan korak prema doigravanju

Šibenka "riješila" Alkare u prvih deset minuta i napravila važan korak prema doigravanju

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban

U sridu.

Šibenka je u 6. kolu Lige za ostanak na Baldekinu svladala Alkar rezultatom 81-61.

Utakmica je bila riješena u prvoj četvrtini. Momčad Damira Milačića nije imala namjeru dopustiti lake koševe svojim suparnicima iz Sinja, koji su bili poprilično oslabljeni neigranjem svog najboljeg igrača McGlynna. Ubojiti Amerikanac je u Šibenik došao s longetom na desnoj ruci, pa je konce igre Alkara u svoje ruke preuzeo Šime Lisica. No, Šibenčani su bili duboko koncentrirani na obje strane parketa, pa je Vladimir Krstić bio prisiljen svoje obje minute odmora iskoristiti prije isteka osme minute igre. Šibenka je momčadskim trudom već nakon prvih deset minuta otišla na +20 (28-8), što je do poluvremena podebljala za još jedanaest poena (53-22). Narančasti su dominirali pod koševima - napadački maksimalna efikasnost (20-26 za dvicu, 76%), čak 22 skoka i osam igrača upisanih u listu strijelaca. Alkar je imao čak deset izgubljenih lopti, a tricu su gađali tek 1-8. U drugom poluvremenu Šibenčani su u jednom trenutku otišli na +34 (63-29), nakon čega su malo podigli nogu s gasa i dopustili Alkaru da poraz učini podnošljivijim.

Utakmica se igrala u vrhunskoj atmosferi koju su na Baldekinu priredili prošlotjedni slavljenici Maligani i Funcuti, pa je dekor ove utakmice bio potpun, pravi košarkaški!

Najefikasniji u redovima Šibenčana bili su s po 14 poena Arslanagić i Rebić, Sinovec je dodao 12, Thomas 11. Prvi strijelac utakmice bio je Alkarov kapetan Hrvoje Vučić (18), a dvoznamenkasti u gostujućim redovima bili su i Louissere (12) te Lisica (10).