Hrvatska
Regija
Šibenka bez objašnjenja ostala bez domaćinstva ABA 2 balona: 'Naprasno, neprofesionalno i štetno'

Šibenka bez objašnjenja ostala bez domaćinstva ABA 2 balona: 'Naprasno, neprofesionalno i štetno'

Autor: BB.hr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Šibenčani su ljuti

Skandal u ABA 2 ligi! Šibenka je preko noći ostala bez domaćinstva balona koji je prebačen u Široki. Evo što o svemu kažu Šibenčani kojima je ovim potezom nanesena velika šteta:

'GKK Šibenka je jučer zaprimila odluku vodstva NLB ABA2 lige o prebacivanju domaćinstva 3.turnira lige iz Šibenika u Široki Brijeg. Za ovaj potez vodstvo lige nije ponudilo objašnjenja već su se zadržali na šturoj formulaciji kako se turnir neće održati u Šibeniku zbog tehničkih i organizacijskih razloga.

Ulaskom u NLB ABA2 ligu s GKK Šibenkom je dogovorena organizacija turnira te smo od tog trenutka sa svojim partnerima započeli poduzimati potrebne radnje i ulagati sredstva kako bi turnir organizirali na visokom nivou, osigurali najbolje uvjete za trening i odigravanje utakmica te što bolje ugostili sve sudionike. Ovakvo naprasno oduzimanje organizacije turnira bez konkretnih razloga i razgovora s Klubom smatramo izuzetno neprofesionalnim i nesportskim od strane vodstva lige te lošim za promociju lige i košarke.

Kako je pretplata za sezonu 2023./24. uključivala i ulaz na sve utakmice ovog turnira, GKK Šibenka će pretplatnike obavijestiti o načinima obeštećenja.’

Podsjetimo, Šibenka je trebala biti domaćin 6. i 7 kola ABA 2 lige na Baldekinu od 18. do 22. prosinca.'

Koji su to tehnički i organizacijski razlozi  ABA liga nije konkretizirala. 

Danas se oglasio i HKK Široki:

'Vodstvo ABA lige jučer je odlučilo kako će HKK Široki biti domaćin trećeg turnira ABA 2 lige koji će se u Širokom Brijegu održati od 18. do 22.12.2023. godine. Na rasporedu će biti utakmice 6. i 7. kola, a našu ekipu očekuju susreti protiv makedonskog Pelistera i slovenskog KK Domžale. Također, podsjećamo kako je i prije sezone odlučeno da će se i peti, posljednji turnir ABA 2 lige za ovu sezonu održati u našem gradu. O detaljnijem rasporedu utakmica vas obavijestimo u sljedećim danima!'