Hrvatska
Sedamnaest trica Cedevite Junior za uvjerljivo slavlje na Baldekinu, kraj sezone za Šibenku

Sedamnaest trica Cedevite Junior za uvjerljivo slavlje na Baldekinu, kraj sezone za Šibenku

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Cedevita junior/Josip Begonja

Kraj sezone za Šibenčane, novi izazovi za Zagrepčane.

Cedevita Junior se s ukupnih 2-0 u seriji plasirala u polufinale domaćeg košarkaškog prvenstva. Mladi Vitamini su na Baldekinu svladali Šibenku rezultatom 76-95.

Gosti su nastavili gdje su stali u prvom susretu. Seriju od deset trica u posljednjoj četvrtini tog dvoboja nadogradili su s još četiri u prvoj polovici prve četvrtine uzvrata. Šahovski dvoboj dva Damira, Milačića i Mulaomerovića, od samog početka išao je na stranu drugonavedenog. Nije to ništa čudno kad je u svom posjedu imao najjaču figuru na terenu, iskusnog Krunoslava Simona. Proslavljeni hrvatski internacionalac je savršeno upravljao napadima mladih Vitamina, koji su na prvom većem odmoru otišli na dvoznamenkastu prednost (19-29). Milačić je brzo shvatio da od Srđana Brocića i kapetana Pave Paića neće moći dobiti željenu produkciju, pa je pokušao s Klarinom na playmakeru i Perkovićem (i Antićem) na centru. Iako su navedeni imali poneki kvalitetan potez, protiv raspucane Cedevite se nije moglo. Do poluvremena razlika raste na 18 razlike (36-54), pri čemu je jedan jedini podatak dovoljan da vam kaže o kakvoj se utakmici radi - Šibenčani su pogodili dvije trice iz devet pokušaja, dok su Zagrepčani ubacili čak deset od osamnaest dalekometnih pokušaja.

Je li bilo šanse da se Šibenka vrati u susret, odnosno seriju? S ovako raspoloženom Cedevitom, ne. Furioznom serijom 29-9 gosti već u trećoj četvrtini odlaze na najviših +38 (45-83). Do kraja je Šibenka ipak uspjela ublažiti poraz, oprostivši se tako od domaće publike i sezone u pomalo bljedunjavom tonu. Velika je to šteta za Milačića i upravu Šibenke, jer dojam je čudna stvar. Prošla sezona, iako u njoj Šibenčani nisu vidjeli doigravanje, završila je u pobjedničkoj atmosferi i s puno optimizma za budućnost. Ova sezona, iako na papiru jedna od uspješnijih u klupskoj povijesti, zbog recentnog niza poraza će još neko vrijeme izgledati lošije no što je to zapravo bio slučaj. Ukoliko planiraju iskorak, Šibenčani će u nadolazećoj sezoni morati pronaći dodatnu financijsku injekciju, jer konkurencija u HT Premijer ligi neće spavati. Vitamini, pak, s oporavljenim nositeljima igre poput Mustapića i Topolovića - ako ostanu u dobroj šuterskoj formi - mogu se nadati nečemu protiv Splita. Čemu, pokazat će polufinalni dvoboj.

Goste, koji su ubacili čak 17 trica, do pobjede su predvodili Simon (17 poena, 6 asistencija), Mustapić (16 poena, 7 asistencija, 5 skokova) i Rašić (14 poena, 4 trice). Kod Narančastih uvjerljivo najbolji Pleadin (24 poena, 8 skokova), po 12 su dodali Klarin i Jambrović.