Hrvatska
Utakmica puna preokreta donijela Šibenci treće slavlje nad Dinamom u manje od mjesec dana

Utakmica puna preokreta donijela Šibenci treće slavlje nad Dinamom u manje od mjesec dana

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Povratak na Baldekin.

Šibenka je u susretu drugog kola HT Premijer lige na domaćem parketu svladala Dinamo rezultatom 78-71.

Ovo je treći susret ovih momčadi u manje od mjesec dana - u pripremnom periodu obje pobjede otišle su na stranu Narančastih. Ali svi znamo kako su pripremne utakmice varljive, pa se Damir Milačić nije zanosio velikim riječima uoči ovog dvoboja. Protivnik, iako po prvi put u najvišem rangu domaćeg prvenstva, nije niti malo bezazlen. Dinamo je spoj mladosti i iskustva, predvođen prekaljenim veteranima poput Ivana Novačića, Damira Markote i Hrvoja Vučića, te će u ovoj sezoni biti tvrd orah mnogima. 

U startu smo gledali dvoboj centara, Pave Paića s jedne i Tomislava Cvitkovića s druge strane. Prvu značajniju prednost ostvaruju Šibenčani, koji nakon prvih deset minuta imaju +6 (20-14). Dobre minute Narančastih nastavljaju se i u drugoj dionici, u 25. minuti na semaforu je +10 (34-24). Ipak, Dinamo se uspijeva konsolidirati i do poluvremena prepoloviti zaostatak (39-34).

Najzanimljiviji dio utakmice bio je onaj treći. Dinamo je izašao na teren iznimno motiviran, ali i s namještenim nišanskim spravama. Osobito inspiriran bio je Damir Markota, koji je dalekometnim ubačajima napravio pravi kaos u šibenskoj obrani. Domaći, s druge strane, nisu mogli kupiti koš ni iz najjednostavnijih pozicija. Odjednom, na semaforu svijetli dvoznamenkasta prednost za goste (44-54). Dinamo je u desetak minuta napravio seriju 30-10. Šibenčani se bude i na krilima publike počinju nagrizati prednost gostiju, a u prednost su se vratili prije isteka treće dionice (56-54). U posljednjoj četvrtini neizvjesnost je trajala do posljednje dvije minute, kada domaća momčad odlazi na tri posjeda prednosti, koje je uspjela očuvati do samog kraja.

Najefikasniji u redovima Šibenke bili su Srđan Brocić (19), Patrik Jambrović (18) i kapetan Paić (14), dok su kod Zagrepčana prednjačili Cvitković (16), Markota (15) i Vučić (15).