Hrvatska
Šibenka dočekuje Alkara. Tko će u sridu pogoditi u sridu?

Šibenka dočekuje Alkara. Tko će u sridu pogoditi u sridu?

Domagoj Bašić: 'Pobjeda nas dovodi na korak od doigravanja, to je prije mjesec dana bio san'


Šibenka i Alkar u Ligi za ostanak u srijedu (18 sati) igraju derbi koji će jednu momčad dovesti na korak od plasmana u doigravanje za naslov prvaka Hrvatske, a drugu ostaviti u neizvjesnosti borbe za ostanak. 

Naime, obje ekipe imaju po 10 pobjeda i na diobi su 2. mjesta Lige za ostanak koje vodi u doigravanje, u kojem će nastupiti i svih šest članova Lige za prvaka. Istovremeno, dva nepovoljna rezultata s dugih parketa u tren oka mogu povući misli poražene momčadi prema izbjegavanju pretposljednjeg mjesta koji vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak.

I Šibenka i Alkar su nanizali po tri pobjede tako da je favorita teško tražiti. Domaći teren i bučna podrška s tribina mogli bi biti prevaga na strani Šibenčana, no atmosfera je to koja i za Alkar može biti motivirajuća.

Utakmicu najavljuju trener Šibenke Damir Milačić i kapetan Šibenke Domagoj Bašić.Damir Milačić trener Šibenke: 

‘Nakon nedjelje i jedne brilijantne pobjede mojih igrača koji su u konekciji sa publikom pružili jednu sjajnu partiju. Definitivno jaka velika i fizička potrošnja isto tako i emotivna. Imali smo samo dva dana za regeneraciju i za pripremu protiv Alkara koji dolazi nakon dva uvodna poraza, jedan od nas jedan od Osijeka, sa tri pobjede zaredom pun samopouzdanja i sigurno je da neće doći sa bijelom zastavom. Međutim, bez obzira što imamo određene probleme i što vrlo vjerojatno nećemo kompletni dočekati utakmicu nešto će se pitati i nas.
Imamo dovoljno samopouzdanja, uz publiku i uz ovaj niz pobjeda koji imamo i odličan start u Ligi za ostanak očekujem jednu borbenu i tešku utakmicu, ali isto tako očekujem i našu pobjedu.’

Domagoj Bašić kapetan Šibenke: ‘Prije svega htio bi u ime cijele ekipe i igrača i trenera reći da je pobjeda protiv Dubrave bio naš poklon našim navijačima. Hvala im na svemu, napravili su atmosferu koja ove godine još nije bila na Baldekinu nažalost zbog svih ovih mjera i evo ga konačno kada je to popustilo odmah se pokazalo koliko nam je to bitno. Svih ovih godina ja znam što je to, znam koji vjetar u leđa ti daje puna dvorana huk sa tribine i kada se poveže cijela dvorana puno lakše je igrati samim time i pobjeđivati utakmice. Pozivam sve naše navijače koliko mogu da u srijedu ponove takvu atmosferu jer dolazi nam jedna jako bitna utakmica protiv vrlo kvalitetnog protivnika Alkara koji je u ovoj ligi među najjačima. Ima dva odlična stranca, par domaćih igrača dobrog trenera tako da neće nikako biti lako. Važnost utakmice je velika. Eventualna pobjeda protiv Alkara u srijedu nas približava mogućnosti da uđemo u play off. To je prije par mjeseci bio samo san. Sada je to ostvarivo i svakako da ćemo mi na terenu dati maksimum od sebe i pokušati to kroz još ove ostale utakmice ostvariti. Srijeda je najbitnija i pozivam navijače da nam pomognu i svakako da idemo na pobjedu.’

Standings provided by SofaScore LiveScore