Hrvatska
Šibenčanin slavi, Šibenka poražena: Šarinov Furnir je prvi premijerligaš koji nosi bodove s Baldekina u ovoj sezoni

Šibenčanin slavi, Šibenka poražena: Šarinov Furnir je prvi premijerligaš koji nosi bodove s Baldekina u ovoj sezoni

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

HT Premijer liga.

Furnir je na Baldekinu svladao Šibenku rezultatom 70-78 u 17. kolu HT Premijer lige.

Furnir je na Baldekin došao tri dana nakon Šibenkine pobjede nad slovačkim predstavnikom Komarno u prvoj utakmici četvrfinala Alpe Adria Cupa. Iako je strateg Dubravaša, šibenska košarkaška i ljudska legenda, Jeronimo Šarin imao riječi hvale za Narančaste, bilo je jasno da će ovaj dvoboj biti iznimno težak za Šibenčane. U ovom dijelu sezone igranje utakmica ritmom srijeda-subota je postalo pravilo, a ne iznimka. Bez obzira na mladost šibenske momčadi, teško je fizički izdržati takvo što.

Domaći su poveli sa 6-2, ali Furnir niti u jednom trenutku ne paničari niti odstupa od svog plana igre. Konstantni pritisak na skok s dva visoka igrača (Karahodžić i Bošnjak) je iziskivao Milačićevu reakciju u matchupu. Dobar dio vremena je izgubio na rješavanje tog problema, a to je značilo više prostora za vanjske igrače. Gosti su nakon prve četvrtine imali +7 (10-17), ali Šibenka početkom druge dionice nalazi ekstra energiju i naletom 14-5 dolazi do vodstva (24-23). No, u tom naletu gube snagu, što gosti koriste i do poluvremena odlaze na tri posjeda prednosti (29-37). Šibenka je dalekometnom kanonadom uspjela do kraja treće četvrtine srezati zaostatak na samo dva poena (54-56), a sredinom četvrte prelaze u vodstvo od dva posjeda (70-65) i prema momentumu se činilo da je bliže pobjedi. Na scenu tada stupa Furnirov Amerikanac Hollingsworth, koji tricom i dvicom poravnava rezultat dvije i pol minute prije kraja. Nitko tada nije ni slutio da Šibenka više neće ubaciti niti jedan poen, ali upravo to se dogodilo. Ključni trenutak završnice dešava se otprilike 45 sekundi prije kraja. Pri samom isteku napada Furnira činilo se kao da je Hollingsworth napravio korake u trenutku asistiranja Saviću na otvorenoj trici, ali suci su ostali nijemi. To je potpuno razbjesnilo Milačića (ali i domaću publiku), koji je dobio tehničku pogrešku. Iako Mateo Vidović nije pogodio slobodno bacanje, ta situacija je u potpunosti ispuhala umorne igrače Šibenke, te su gosti mirno priveli utakmicu kraju. 

S konačnih 70-78 Furnirov strateg ima, vjerujemo, gorko-slatki okus u ustima, bar malo. Jeronimo Šarin je prošao praktički sve i bio jedan od ljudi koji su ovu Šibenku osovili na noge, ali kao veliki profesionalac svakako gleda u najboljem interesu svoje trenutne momčadi. Šibenci ovaj poraz ne bi trebao napraviti (pre)velike probleme u nastavku sezone, ali poziva na oprez. Zagrepčane su do pobjede odveli Hollingsworth (26 poena, 6 skokova) i Bošnjak (16 poena, 7 skokova), dok su kod Šibenke prednjačili Kakar (16 poena, 4 trice) i Pleadin (15 poena, 5 skokova).