Hrvatska
Šibenka stotkom prekinula gotovo tromjesečni post protiv Furnira u izravnom dvoboju za peto mjesto

Šibenka stotkom prekinula gotovo tromjesečni post protiv Furnira u izravnom dvoboju za peto mjesto

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Borba za broj pet.

Šibenka je u susretu 9. kola Lige za prvaka na domaćem parketu svladala Dubravu rezultatom 107-72.

Narančasti u domaćem prvenstvu, kako smo i previše puta računali, nisu osjetili slast pobjede od 1. veljače i gostovanja kod Bosca. Svega i svačega se u međuvremenu izdogađalo na Baldekinu, nebrojeni zdravstveni problemi, odlasci igrača, težak raspored, loša sreća. Trebalo je ostati zdrav u glavi i doći do prilike da se, crnom nizu unatoč, u pretposljednjem kolu Lige za prvaka obrani peto mjesto na ljestvici, ono koje je Šibenka držala gotovo cijele sezone. Protivnik maksimalno neugodan, Dubravaši kojima kormilari Jeronimo Šarin, novopečeni izbornik U-20 reprezentacije i čovjek koji poznaje u dušu klub kojem je puno dao. 

O samoj utakmici je suvišno trošiti riječi na taktičke analize. Šibenka je bila bolja u praktički svim statističkim kolonama (blokade 5:5, poeni iz kontre 14:15 - tu je Furnir uspio parirati), vodila od prve do posljednje minute bez ispuštanja prednosti. Što se dogodilo? Možda će zvučati kao floskula, ali veća želja je bila pokretač svega. Narančasti su iskontrolirali obrambeni skok, imali aktivne ruke na linijama dodavanja, pa je pitanje pobjednika bilo riješeno već do poluvremena (55-29). U drugom dijelu se nastavilo u istom ritmu, noga je s gasa podignuta tek u posljednjih tridesetak sekundi. U pobjedu je najviše ugradio razigravač Srđan Brocić (22 poena, šut 9/14, 5 asistencija), a sjajnu partiju je pružio i Luka Skorić (18 poena, 7 skokova), kao i Antonio Klarin (14 poena, trice 4/4). Valja istaknuti i učinak mladog Lukasa Ivana Bobeka, koji je dobio više od 17 minuta i to iskoristio na najbolji mogući način (11 poena, trice 3/4). Kod Zagrepčana najbolji su bili visoki igrači - Matej Bošnjak (18 poena) i  Filip Kalajžić (16 poena za 13 minuta). Kenan Karahodžić i Filip Bjelanović ubacili su po 12 poena.

Šibenka je ovom visokom pobjedom osigurala peto mjesto zbog boljeg međusobnog omjera s Furnirom, pa će u četvrtzavršnici domaćeg prvenstva igrati protiv četvrtoplasirane Cedevite Junior. Dubravaši će biti sigurno šesti, ali zbog gužve na vrhu čekaju ime svog protivnika do idućeg vikenda.

">