Hrvatska
Dubrava srušila Šibenku na Baldekinu

Dubrava srušila Šibenku na Baldekinu

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Drama

Šibenka je upisala 77:81 poraz od Dubrave na Baldekinu na otvaranju domaćeg prvenstva. Narančasti su u drugoj četvrtini imali +10, ali borbeni gosti su se vratili, pred kraj susreta preokrenuli i na koncu zasluženo odnijeli pobjedu, javlja Šibenski portal.

Prva četvrtina bila je uglavnom izjednačena, a onda se Šibenka ulaskom Vujičića malo ubrzala i to se odmah osjetilo na rezultatu. U završnici dionice domaćin je poveo 22:15, da bi nakon dvije minute igre u drugoj četvrtini, na krilima Serdarušića, otišla na dvoznamenkastu prednost (29:19). Međutim, prednost su brzo počela topiti, a na kraju prvog dijela potpuno se istopila (39:39). Narančastima je nedostajalo dubine u napadu, a u  obrani su imali velikih problema s kontrolom skoka. O tome svjedoči pomalo nevjerojatan podatak da su gosti na kraju prvog poluvremena imali 14 ofenzivnih skokova, a toliko je  Šibenka imala ukupno uhvaćenih lopti. Ukupno je Dubrava imala 13 skokova više.


Gosti su poveli na otvaranju drugog dijela, a onda je Škedelj ubacio prve poene na utakmici (tricu), pa je Vragović napravio nesportsku na Junakoviću, a onda dobio i tehničku zbog burne reakcije, pa je Šibenka opet povela (46:41). Uslijedio je odgovor Dubrave za novo izjednačenje (48:48), a egal je bio do četiri minute prije kraja treće četvrtine. Tada se nakon par dalekometnih koševa (Serdarušić, Paić), kontri i slobodnih bacanja, Jurlinova momčad odvaja na +8 (60:52), a u zadnju dionicu ulazi sa +5 (62:57).

Na otvaranju zadnje četvrtine mini serijom Zagrepčani dolaze do novog egala (62:62), a onda su šest minuta prije kraja tricom Matić i preokrenuli (65:68). Tri minute prije kraja Dubrava je otišla na do tada svoju najveću prednost (68:72), a 54 sekunde prije kraja otišli su na +5 (72:77) i Šibenka se više nije vratila.

Kod domaćina Serdarušić je ubacio 18 poena, Junaković 15, Paić i Vujičić po 12, kod gostiju Škifić 23, a Babić 19. Narančasti u drugom kolu gostuju u Osijeku, ali prije toga, u srijedu, na Baldekinu će na otvaranju ABA 2 lige ugostiti Zlatibor.

Standings provided by Sofascore