Hrvatska
Šarin s Dubravom odnio pobjedu sa svog Baldekina, Karahodžić opet pogađao kad je trebalo

Šarin s Dubravom odnio pobjedu sa svog Baldekina, Karahodžić opet pogađao kad je trebalo

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

HT Premijer liga.

Furnir je na gostovanju na Baldekinu svladao Šibenku u nadoknadi 17. kola HT Premijer lige rezultatom 72-75.

Šibenka i Furnir su svoj susret 17. kola HT Premijer lige trebali odigrati prije više od mjesec dana, ali svima već dobro znana omikron problematika prolongirala je termin ovog dvoboja u vrijeme reprezentativnih akcija. Obje momčadi su u ovaj susret ušle svjesne važnosti pobjede uoči kraja prvog dijela sezone. Prva međusobna utakmica Šibenke i Furnira, odigrana 17. listopada prošle godine, završila je pobjedom Dubravaša 73-65. Šibenka je u dvadeset odigranih utakmica ostvarila šest pobjeda, dok je Dubrava odigrala upisala jednak broj slavlja ali u jednom odigranom susretu manje. Oba trenera pristupila su ovom susretu maksimalno ozbiljno, s nadom u pozitivan ishod. Dubravaši su svakako imali bolje temelje za takvo razmišljanje, jer je momčad Jeronima Šarina ostvarila tri pobjede u posljednja četiri susreta i tako pobjegla s dna prvenstvene ljestvice. Momčad Damira Milačića je brinula razina energije unutar njegove momčadi, što zbog brojnih samoizolacija, što zbog manjka treninga. Za dodatak energije s tribina pobrinuo se sponzor Narančastih Vinoplod, koji je gledateljima omogućio besplatan ulaz u skladu s epidemiološkim ograničenjima.

Nakon početnog ispitivanja snaga, domaći potežu prvi konkretan potez. Sredinom prve dionice Šibenka serijom 10-0 odlazi iz egala na dvoznamenkastu prednost (21-11), ponajprije na krilima sjajnog Patrika Jambrovića. No, Dubravaši nisu došli u Šibenik da bi pali bez ispaljenog metka. Malo-pomalo smanjivali su prednost domaćih, pa se na prvi odmor otišlo sa svega tri poena prednosti za domaću momčad (24-21). Rezultatska neizvjesnost i učestale izmjene u vodstvu su lajtmotiv i druge dionice, pa se na poluvrijeme odlazi s aktivnim rezultatom za obje momčadi (42-38). Valja istaknuti kako je Šibenka u prvom poluvremenu apsolutno izdominirala u skakačkom dijelu (27-12), čime je anulirala lošiju šutersku izvedbu u odnosu na Furnir (41 posto iz igre naspram 45 gostiju), kao i veći vroj izgubljenih lopti (9-4).

Otvaranje treće četvrtine, pokazat će se, usmjerilo je utakmicu u smjeru kakav su gosti priželjkivali. Parcijalni rezultat u tom razdoblju bio je 12-4 za Furnir, pa su iz četiri poena minusa stvorili identičan plus (46-50). Čvrste obrane i velika borbenost na obje strane obilježavaju ostatak treće dionice, pa se u posljednjih deset minuta ulazi s rukometnih 52-54.

Šibenčani u uvodu četvrte četvrtine u dva navrata prelaze u vodstvo, posljednji put kod rezultata 60-59 nakon nešto više od tri minute igre. No, to je bilo to od domaće momčadi. Šut, koji ni u prvom dijelu nije briljirao, potpuno je stao, ništa nije ulazilo izvana. S druge strane, u ključnim minutama trice su pogađali Domagoj Samac i Mateo Vidović, a kod rezultata 64-67 dvije minute prije kraja još jednu pobjede vrijednu ubacio je najbolji pojedinac gostiju Kenan Karahodžić. Šibenčani su u penal završnici pokušali doći do pobjede, ali nije bilo koncentracije.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Karahodžić (17 poena, 12 skokova), Filip Krajina (14 poena, 7 skokova), dok su po 13 dodali Mateo Vidović (5 skokova) i Lovro Mandalinić. Domaćima nije pomogla ni sjajna partija Patrika Jambrovića (21 poen, 13 skokova, dok su dvoznamenkasti bili još i Adnan Arslanagić (14, 5 asistencija) te Bruno Rebić (12).