Hrvatska
Šibenka momčadskom igrom slomila Furnir u drugom poluvremenu i podarila rođendanski dar svojim Funcutima

Šibenka momčadskom igrom slomila Furnir u drugom poluvremenu i podarila rođendanski dar svojim Funcutima

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Liga s puno briga, ali koga briga.

Šibenka je u 5. kolu Lige za ostanak na svom parketu svladala Furnir rezultatom 90-69.

Jeronimo Šarin je ove sezone prava crna mačka svom bivšem klubu. Dvije pobjede u prvom dijelu prvenstva bile su vrlo jasan poziv na oprez Damiru Milačiću, kao i njegovom stručnom stožeru i igračima.

Da će ova utakmica uzrokovati domaćima novi čir na želucu bilo je lako zaključiti u početnim minutama utakmice. Iako su Šibenčani lako otvarali kvalitetne vanjske šuteve, pa čak ih i realizirali (čak šest trica u prvih deset minuta!), poroznošću u reketu i naivnošću pri fauliranju Dubravaša u drugu četvrtinu se ušlo sa "samo" +7 u korist Narančastih (31-24). Šarin je u međuvremenu pronašao načina kako neutralizirati razigravački raspoloženog Devona Thomasa, dok je u napadu išao prokušanim receptom - puno igre pod obručem i korištenje visine i mišića, ponajprije onih Filipa Krajine i Duje Rađe. Uz njih, sjajnu partiju je pružao i raspoloženi Lovro Mandalinić, pa se na odmor otišlo s potpuno otvorenih +5 za Šibenku (48-43).

Činilo se da će Milačićevi dečki ponoviti scenarij iz prošlotjedne utakmice s Brokerima, koje su slomili u trećoj dionici. Kad je Thomas zabio za +9 (54-45), priča je vodila ka lakom raspletu u korist Šibenke. No, Šarin ne bi bio Šarin kad bi se predao na prvi znak slabosti svoje momčadi. Polako ali sigurno vratili su se Dubravaši novom tricom Mandalinića do jednog posjeda zaostatka (62-59), nakon čega Milačić u igru ubacuje dotad slabo primjetnog Gulina. Upravo on će obrambenim zalaganjem dati domaćima potrebnu energiju za odvajanje. Sjećate se podatka o šest trica u prvoj četvrtini? Bile su to jedine trice domaćih do one kapetana Domagoja Bašića za prvu dvoznamenkastu prednost (70-59). Trica Furnirovog Amerikanca Collinsa bila je posljednji ubačaj u trećoj četvrtini, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s rezultatom 70-62.

Šibenčani su nastavili s naletom iz drugog dijela treće četvrtine i dizali razliku do najviših +21 na kraju. Posljednje dvije i pol minute na parketu proveli su mladići obje momčadi, pa smo kod Šibenčana mogli vidjeti povratnika Klarina, dok je kod gostiju priliku dobio mladi Bojan Tišma. 

Ova pobjeda posebno je razveselila Funcute, koji su pjesmom nosili Šibenku od prve do posljednje minute i tako na najbolji način proslavili svoj 39. rođendan. Dvorana na Baldekinu je bila dobrano popunjena po prvi put nakon više od dvije godine.

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Jambrović (21 poen, 8 skokova) i Paić (18 poena, 5 skokova, 5 asistencija), dok su kod gostiju prednjačili Mandalinić (22 poena, 6 asistencija) i Krajina (15 poena, 8 skokova).