Hrvatska
Šibenčani pod antibioticima zatrpali koš Gorice s 15 trica i nastavili pobjednički niz na svom parketu

Šibenčani pod antibioticima zatrpali koš Gorice s 15 trica i nastavili pobjednički niz na svom parketu

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

HT Premijer liga.

Damir Milačić je u ovom susretu bio na velikim mukama zbog lošeg zdravstvenog kartona svoje momčadi. Na utakmici s Dinamom je američki centar Myles Howard ozlijedio skočni zglob, dok su "na smjene" probleme s virozama, temperaturama i svim ostalim zimskim radostima imali gotovo svi vanjski igrači Narančastih. Posebno ozbiljno situacija je bila kod mladog Pleadina, koji je igrao pod visokom temperaturom, te Brocića, koji je u posljednjih 24 sata neko vrijeme proveo na infuziji. Iako je stanje na tablici uvelike bilo u korist Šibenke, lukavi Milačić zna sve zamke ovakvih utakmica, te je bio pripravan na tešku borbu s posljednjeplasiranim Goričanima.

Gosti su bolje otvorili susret, koristivši fizičku premorenost domaće vanjske linije. Sredinom prve četvrtine domaći prelaze u vodstvo na krilima energije i činjenice da su gosti u Šibenik došli bez iskusnog Dina Cinca, koji daje kakvu-takvu stabilnost u reketu. Možda bi konačni ishod bio malo povoljniji po Goricu da Braslav Turić nije prerano iskoristio obje minute odmora u prvom poluvremenu. Ovako, već od druge minute druge četvrtine mogao je samo gledati s klupe kako Šibenka trkom, preciznim dalekometnim šutom i skokom na oba kraja parketa stvara sve veću razliku. Furioznom serijom 13-0 pred kraj prvog poluvremena Šibenčani su došli do visokih 54-28 te je nagovještaj pobjednika ovog meča bio sve jasniji.

Gorica je početkom treće četvrtine u dva navrata pokušala nešto snažnijim zonskim presingom smanjiti zaostatak, ali ispod 22 poena minusa nisu mogli. Šibenčani su mirno priveli susret kraju i uspješno izbjegli zamku u iznimno neugodnom trenutku. Gorica će bodove spasa morati tražiti u nadolazećim kolima, ali bez pojačanja u svim linijama bit će im teško izbjeći mjesta koja vode u niži rang.

Tri statistička podatka govore sve o ovoj utakmici, a to je prije svega šut za tricu Narančastih (15-29), razlika u skoku (48-29) i poeni iz protivničkih grešaka (25-6 u korist Šibenke).

Šibenku su do pobjede predvodili Kakar (21), Paić (16, 12 skokova, 5 asistencija) i Pleadin (13 poena, 8 skokova), dok su kod Gorice najistaknutiji bili Batur (21), Gunjina (13, 5 skokova) i Uljarević (10).