Hrvatska
Šibenka izgubila još jedan dalmatinski derbi

Šibenka izgubila još jedan dalmatinski derbi

Rovovska bitka

Košarkaši Šibenke izgubili su još jedan dalmatinski derbi. Nakon Zadra na Baldekinu ih je sa 79:71 svladao Split, kojem je to bila šesta pobjeda u Premijer ligi, dok su narančasti sada na omjeru 5:4, piše Šibenski portal.

Split se u ranoj fazi utakmice odvojio na devet poena razlike (5:14), ali domaćin se do kraja četvrtine vratio (20:21), ponajprije zahvaljujući Nakiću, koji je zabio devet koševa u prvoj četvrtini.

Početak druge dionice pripao je Vuki. Prvo je nakon napadačkog skoka doveo narančaste u vodstvo, pa u obrani podjelio ‘bananu’ i uhvatio novi skok, da bi  onda pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 23:21. Inače, domaćin je u toj početnoj fazi utakmice puno promašivao s linije slobodnih bacanja, precizniji je bio u šutu za tricu. Jednu od njih Bašić je stavio za 27:21 vodstvo Šibenke, a isto je ponovio u sljedećem napadu za 30:24.

Splićani su, međutim, odgovorili 8:0 serijom za povratak vodstva (30:32). Do kraja poluvremena momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, da bi se na pauzu otišlo rezultatom 39:39.

Koš za koš igralo se i u nastavku. Niti jedna momčad nije se uspjevala odvojiti na osjetniju prednost i bilo je jasno da će odluka pasti u posljednjoj dionici, u koju se ušlo rezultatom 60:58. Uoči tih odlučujućih deset minuta narančastima je stigao dodatni poticaj s tribina. I urodilo je plodom. Nakić je na početku četvrtine unacio tricu za 63:58, ali gosti, ponajprije zahvaljujući Gabriću, ponovno vraćaju utakmicu u egal (67:67), a onda, minutu i pol prije kraja, odlaze i na +4 (67:71). Nadu domaćinu vratio je Cobb, ali Splićani u sljedećem napadu vraćaju prednost na četiri koša, a na semaforu je ostalo još 48 sekundi. A nakon što je kod rezultata 71:75 Nakić izgubio loptu, a Perković atraktivno zakucao, bilo je jasno da bodovi putuju u Split.

Šibenske strijelce predvodio je Nakić sa 18 postignutih koševa, Bašić je dodao 13, Vuko 12. Kod gostiju su prednjačili Perković sa  19, Marčinković sa 17 i Gabrić sa 16 postignutih koševa. U sljedećem kolu Šibenku čeka još jedan dalmatinski derbi, onaj u Sinju, protiv Alkara.