Hrvatska
Šibenka je hit! Četiri utakmice - četiri pobjede!

Šibenka je hit! Četiri utakmice - četiri pobjede!

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Alkar zakasnio na utakmicu...

U velikom sinjsko-šibenskom derbiju, pred dupkom ispunjenim tribina i u sjajnoj atmosferi, Šibenka je slavila i tako i dalje ostala neporažena. Ono što je Alkar odigrao u prvih deset minuta bilo je ispod svake kritike, nakon čega povratka više nije bilo…

Alkar – Šibenka 63:86 (8:28, 24:18, 18:20, 13:20)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 400
Suci: Josip Radojković, Marko Mustapić, Mateo Pavičić

Alkar: Zukanović (2), Vojedilov, Putnik (3), Polutak (28), Kovač (12), Svalina (8), Tomašević (2), Vučić, Jukić, Brock, Lisica (8).

Šibenka: Skorić (10), Bobek, Klarin (9), Pleadin (16), Gulin (2), Howard (2), Brocić (7), Antić (4), Jambrović (13), Šarić, Škugor, Paić (23).

Alkar se vrlo brzo suočio s ogromnim zaostatkom, Šibenka je goropadno otvorila i u potpunosti zatvorila sve prilaze košu, dok joj je u napadu baš sve ulazilo. Alkar se mučio s organizacijom, zapravo, mučio se svakim segmentom košarkaške igre. Bilo je to nestvarno loše sa sinjske strane, otud i zaostatak koji je već osmoj minuti iznosio 21, a tek koš manje bilo je nakon prve četvrtine (8:28). Posebno su Šibenčani neutralizirali Brocka s agesivnim iskakanjima, čime su obezglavili Alkar, tako da ovaj nije postigao niti jedan koš do kraja, piše portal Ferata.hr

U drugom periodu bolji Alkar, ali nedovoljno za ozbiljniji priključak. Polutak je bio praktički jedini koji se pojavio na utakmici u tom i svim ostalim periodima, dok se na strani Šibenke nitko nije isticao, ali su baš svi maestralno odigrali svoju rolu. Jedina utjeha Alkaru u vremenu do odlaska na odmor bilo je spuštanje na minus 14 (32:46), što je probudilo kakvu-takvu nadu u eventualni preokret.

Ono što je ciljao Alkar na startu trećeg perioda, napravila je Šibenka. Serijom od 6-0 natjerala je domaću klupu na minutu odmora, ali bez obzira na sve, sjajna gostujuća šuterska večer nastavila se i dalje te tako Sinjane i dalje držala na sigurnoj odstupnici.

U završnu četvrtinu Šibenka je donijela 16 koševa viška, Alkaru nije dala niti mrvicu šanse, osim ako se šansom može nazvati otvorena trica na minus 14, pet minuta prije kraja. Rutinski su gosti utakmicu priveli kraju i zasluženo slavili još jednu pobjedu.