Hrvatska
Šibenka je na prekretnici

Šibenka je na prekretnici

Dželalija uoči susreta u Gorici.

Košarkaši Šibenke praktički nisu ni imali odmor. Kako je kazao trener Edi Dželalija, u ovo blagdansko vrijeme zatvorili su se u dvoranu i ispravljali nedostatke iz prvog dijela sezone. Prvi test nakon tih mini-priprema imat će u utorak, protiv Gorice, piše Šibenski portal

– Podigli smo se prije svega u fizičkom dijelu, radili na koheziji, uigravanju igrača koji su izostajali iz ovih ili onih razloga. Prvenstveno mislim na mlade igrače poput braće Ivišić koji su prošli mjesec dosta izostali s treninga, a bili su i gosti s Ciboninim juniorima na euroligaškom turniru u Valenciji. Nadam se da smo taj dio odradili dobro i da će se to vidjeti na utakmici s Goricom – kazao je trener Šibenke.

Podsjećamo, u prvom dijelu prvenstva Gorica je nanijela težak poraz narančastima na Baldekinu, održavši im pravu lekciju iz košarke. Tada je na klupi Šibenana sjedio Miro Jurić, ali Dželalija ističe kako on taj poraz doživljava kao svoj. Od tada se promijenilo dosta toga, osim trenera Šibenka je izmiksala i roster.

– Mi smo odradili skauting što se tiče te utakmice, ali i ostalih utakmica Gorice. Igramo protiv ekipe iz gornjeg dijela ljestvice, oni imaju tu individualnu kvalitetu, ali su jaki i kao tim. Među prve su tri ekipe u ligi kada je riječ o protoku lopte, što mogu zahvaliti kvalitetnom radu i dobrom treneru, ali i tome što su dugo zajedno. S druge strane Šibenka je na jednoj prekretnici što se tiče dolazaka i odlazaka, i trenerski i igrački i po toj koheziji ekipe ne može se usporediti s Goricom. Zato bi svi koji vole ovaj klub, koji nas prate, trebali biti strpljivi, da nas pričekaju da počnemo igrati na nivou koji želimo. U svakom slučaju čeka nas izuzetno zahtjevna utakmici u Gorici – poručio je Dželalija.

Trener Šibenke u par je navrata kazao kako bi volio momčad pojačati s barem dva igrača. Jednog bi mogao dobiti vrlo brzo, možda već za susret s Goricom.

– Radimo po tom pitanju, tražimo, važemo. Definitivno bih želio još jednog visokog igrača te jednog kombo-igrača, koji će pokrivati sve vanjske pozicije, od jedan do tri. Sve odluke donosimo zajednički, dakle u dogovoru s upravom. Kao trener sam jako zadovoljan po tom pitanju, što god sam zatražio od uprave dobio sam i hvala im na tome, uz naglasak da se sve definira u sklopu budžeta – kazao je Dželalija, a onda zaključio:

– Želja mi je da u 2020. igramo bolje, brže, kvalitetnije, da mladi igraju što više. Ali svi ono koji su unutra znaju da je teško ganjati rezultat i razvijati mlade i zato sam pozvao na strpljenje. Kada je o mladima riječ, sve je isplanirano i programirano i nema nikakvih bojaznih za njih, znamo što nam je činiti kada je riječ o njihovom razvoju. –

Ivan Vraneš je u onoj prvoj utakmici s Goricom na Baldekinu bio na ‘krivoj’ strani, ali je u međuvremenu navukao narančasti dres i bit će od velike pomoći Dželaliji u sutrašnjem dvoboju.

– Odradili smo mini-ciklus priprema i siguran sam da smo se dobro pripremili za nastavak sezone. Protiv Gorice, kao uostalom i u svim drugim utakmicama, idemo na pobjedu. Samo nas ona zanima. Poznam dobru njihovu ekipu, odlično su posloženi, rotira se desetak igrača, s praktički istom minutažom, jer takva je trenerova filozofija, imaju i dobru kemiju, jer su dugo zajedno. Mislim da smo nakon ovog ciklusa energetski dodatno podigli i uigrali i da ćemo odigrati dobru, borbenu utakmicu – kazao je Vraneš.