Hrvatska
Šibenka je trajala jedno poluvrijeme

Šibenka je trajala jedno poluvrijeme

Gorica ponovno uvjerljiva protiv Narančastih.

Večeras su se u solidno ispunjenoj velikogoričkoj  sportskoj dvorani sastale dvije ekipe iz gornjeg doma prvenstvene ljestvice HT Premijer lige. Dakle, važna utakmica koja može usmjeriti nastavak sezone obje ekipe.

Goričani otvaraju s 4:0 poenima Petrovića i slobodnim bacanjima Brzoje, ali igraju mlaku obranu pa za manje od uvodnih 5 minuta primaju 15 poena koje postižu svi igrači prve petorke Šibenke (Nakić, Vuko, Šarić, Vladović, Vraneš) te je rezultat 8:15. Domaći igrači tada ubacuju u brzinu više i brzo vraćaju utakmicu u egal pa je na semaforu 20:20, ali gosti su ti koji zadovoljniji odlaze na mali odmor jer Nakić i Šarić s dvije trice odvode momčad Edija Dželalije na +6 (20:26).

U 2. četvrtini obje su ekipe prilično raspucane, ali Goričani nošeni Vučićem dobivaju ovu dionicu s 29:21 pa na veliki odmor odlaze s minimalnom prednošću 49:47.

Treća četvrtina pokazala se ključnom. S puno pokretljivijom obranom domaćih igrača Šibenčani su limitirani na samo 11 poena, a s nekoliko vezanih koševa Majcunića Gorica odlazi na dvoznamenkastu prednost te je na semaforu 73:58.

Josip Sesar koristi dubinu svoje klupe i njegovi su igrači odmorniji u završnoj četvrtini pa se prednost Gorice samo povećava. Ivan Vučić u 35. minuti pogađa šut za 20 razlike  (89:69) i pobjednik je definitivno odlučen. Goričani rutinski privode utakmicu kraju i pobjedom otvaraju 2020. godinu. Zaključak je da je presudila duža klupa Gorice (62 na prema 21 poen) te raznovrsnija napadačka igra u kojoj nema puno isforsiranih šuteva ili igre 1 na 5.

Sesar je podijelio minutažu svim igračima u rosteru, a najbolje ju je iskoristio Ivan Vučić koji je za nepunih 17 minuta ubacio 23 poena pri tom promašivši više slobodnih bacanja (2) nego šuteva iz igre (1) uz 100% ubačaja za 2 i 75% za tri poena. Dvoznamenkasti su bili još Majcunić i Brzoja s 14 poena te Mazalin i Miković s 12 odnosno 11 koševa. Kapusta je bio najbolji skakač i asistent s brojkom 7 u obje statističke kategorije.

Šibenčane je predvodio dojučerašnji igrač Gorice Ivan Vraneš s 15 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Dobro ga je pratio Vladović s 14 poena, Nakić je pridodao 12, a Šarić se zaustavio na 11 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Goričani su, dakle, pobjedom otvorili 2020.- godinu prikazavši vrlo lijepu, atraktivnu, brzu i fluidnu igru u susretu s gotovo 100 postignutih poena pa ako se po jutru dan poznaje možemo očekivati još jednu uspješnu sezonu pod velikogoričkim obručima!

Rezultati by SofaScore