Hrvatska
Šibenka na iskustvo do pobjede protiv Dubrave

Šibenka na iskustvo do pobjede protiv Dubrave

Domaćini su nastupili bez Chrisa Hortmana.

Šibenka je u 19.kolu HT Premijer lige slavila u Dubravi 88:78. Dubravaši su bez ozlijeđenog Chrisa Hortmana jedinu prednost imali na startu kada je Josip Gulam ubacio za 6:4. Zanimljivo i neizvjesno prvo poluvriijeme koje je pripalo gostima 43:38 obilježio je Ivan Vraneš kod Šibenke, a Petar Perić kod Dubrave Furnir koja je posljednje izjednačenje dohvatila u 16.minuti kada je Filip Šimović ubacio tricu za 32:32.

Šibenčani su bolje otvorili nastavak kada je ponajbolji igrač susreta Tonko Vuko vezao tricu i dvicu. Razigrao se i Jakov Vladović koji drži najvećih +11 Šibenke (54:43). Marko Šarac, Ante Smolić i Ivan Tvrtko Majić čuvaju nadu domaćinima koja je zasjala na isteku treće četvrtine kada je Perić ubacio za minus 7 (67:60).

U posljednjih deset minuta Šibenka je kontrolirala rezultat iako su Dubravaši prijetili preko Kristijana Šutala koji je na pet minuta prije kraja smanjio na 77:70. Tada Vuko ubacuje tricu, a posljednja nada Dubravašima je otišla nakon promašene trice Majića za eventualnih minus 5 na dvije minute do kraja.

Vuko je ubacio 25, Vraneš 22 uz 11 kokova, a Vladović 19 uz 7 asista. Kod Dubrave Furnir Perić je ubacio 18 poena, Šutalo 14, a Šarac 11 poena.