Hrvatska
Šibenka nakon produžetka u Dubravi ostala na 100 posto

Šibenka nakon produžetka u Dubravi ostala na 100 posto

Pet utakmica - pet pobjeda!

Šibenka je svoj pobjednički niz nastavila i u Dubravi gdje je nakon produžetka slavila protiv Furnira 86:85. Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena početkom treće četvrtine Luka Skorić i Patrik Jambrović su ubacili po dvije trice i Šibenka je imala +17 (60:43). 

Furnir se od toga šoka uspio oporaviti i uz razigranog Taveiona Hollingswortha i Mateja Bošnjaka na tri i pol minute prije kraja poveo 75:72. Uz kapetana Matea Vidovića koji je nešto ranije izašao zbog pet osobnih pogreški možda i ključni trenutak susreta dogodio se pri spomenutom rezultatu kada je zbog prigovora Hollingsworth zaradio petu osobnu pogrešku. 

I pored toga Furnir je u završnici regularnog dijela bio bliže pobjedi ali su Emil Savić i Kenan Karahodžić promašili po jedno bacanje, a Srđan Brocić prodorom odveo Šibenku u produžetak. Gosti koji su zaigrali i bez Juraja Pleadina u nervoznom produžetku s obje strane su zabijali samo s linije slobodnih bacanja, a nadu Furniru vratila su promašena bacanja Brocića čiji poklon u zadnjem napadu nije iskoristio Filip Bjelanović.

Pavao Paić je predvodio Šibenku s 19 poena i 10 skokova. Jambrović i Brocić su dodali po 15, a Antonio Klarin 12. Kod Furnira koji je upisao četvrti uzastopni poraz Hollingsworth je ubacio 21 poen uz 8 asista. Bošnjak je dodao 16 (7sk, 6as), a Savić i Bjelanović po 12. 

Foto: KK Furnir Dubrava