Hrvatska
Šibenka: Ostanak u Alpe Adria kupu, veće ambicije, Amerikanac na playu...

Šibenka: Ostanak u Alpe Adria kupu, veće ambicije, Amerikanac na playu...

Predsjednik kluba Ante Nakić

Šibenka je prošle sezone nakon dugo, dugo vremena zaigrala u Europi. Narančasti su se natjecali u Alpe Adria Cupu, a mišljenje oko toga je li ta odluka bila ispravna podijeljena su. Kritičari tvrde kako se umjesto na treniranje vrijeme gubilo na dugim putovanjima i da same utakmice nisu donijele nikakve benefite momčadi. S druge strane u klubu tvrde kako je igranjem u Alpe Adria Cupu dobiven dodatni broj kvalitetnih utakmica, stečeno međunarodno iskustvo, te da su se igrači na spomenutim putovanjima dodatno zbližili, stvorena je toliko potrebna timska kemija. A kako doznajemo, Šibenka će po svemu sudeći i u novoj sezoni zaigrati u tom natjecanju.

– Mi smo kao devetoplasirana momčad našeg prvenstva stekli pravo igranja u Alpe Adria Cupu i najvjerojatnije ćemo ga iskoristiti. Ništa još nije službeno definirano, ali želja nam je opet biti dio tog natjecanja – kazao je predsjednik kluba Ante Nakić za Šibenski portal

Dodaje kako je to logičan slijed stvari.

– S obzirom da su nam ove sezone ambicije nešto veće, da imamo, odnosno da ćemo imati jači i širi roster, logično je da ove sezone nastavimo tim putem. Imat ćemo dovoljan broj igrača da sve to iznesemo – istaknuo je Nakić.

Što se tiče novih igrača, novosti nema. Kako smo ranije izvijestili, narančasti bi se pojačali dvama igračima na bekovskim pozicijama, s tim da na onoj playmakerskoj ciljaju na Amerikanca, a doveli bi i još jednog centra. Pripreme bi, pak, trebale početi 15. ili 16. kolovoza, dakle tjedan dana kasnije nego prošle godine, ali ove godine i prvenstvo počinje tjedan dana kasnije.