Hrvatska
Šibenka pobjedom otvorila novu sezonu

Šibenka pobjedom otvorila novu sezonu

Jedinstvena kadetska liga,

GKK Šibenka – KK Sonik Puntamika 109:86 (20-21, 37-19, 25-18, 27-28)


Uprvoj utakmici nove sezone Jedinstvene kadetske lige otvaranje susreta nije baš krenulo kako treba ni za jednu momčad, osjetila se nervoza na obje strane parketa pa je prvi dio protekao s mnoštvom tehničkih pogrešaka – od krivih dodavanja do promašenih polaganja. Početnih je 10 minuta tako proteklo u izjednačenom nadmetanju rezultatom 20-21.

U nastavku susreta trener domaće ekipe uvodi dva svježa igrača što donosi vjetar u leđa te u prvih 3 minute igre domaći prelaze u vodstvo s mini serijom od 11-4. Do kraja prvog poluvremena domaća ekipa ostaje bez jako važnog igrača Zvonimira Ivišića koji je u jednom duelu krivo doskočio. Trener domaće ekipe nije zadovoljan igrom svojih momaka, ponajviše igrom u obrani i netočnim dodavanjima, no usprkos svemu tome domaćin zaključuje prvo poluvrijeme rezultatom 57-40

Početkom drugog poluvremena domaća ekipa je konsolidirala obrambene redove te agresivnije ulazi u obranu što dovodi goste u pogreške, a domaćina u ranoj fazi u bonus, što gostujuća ekipa i ne koristi s linije slobodnih bacanja već omogućuje domaćinu da po prvi put ode na osjetniju prednost nakon 6 minuta igre (+21). Do kraja treće četvrtine  domaćin povećava prednost na velikih, i što ćemo kasnije vidjeti, nedostižnih +23 (81-58).

Posljednja četvrtina protječe u revijalnom tonu, treneri obiju ekipa koriste visoku prednost te daju momcima s manjom minutažom da osjete utakmicu, što su im oni uzvratili na najbolji način. Do kraja susreta igralo se lepršavo s mnoštvo lijepih poteza. Domaća ekipa zasluženo je pobijedila rezultatom 109-86.

Najistaknutiji pojedinci kod pobjednika bili su Juraj Pleadin (29 poena, 5 asistencija, 7 skokova) , Zvonimir Ivišić (17 poena, 8 skokova) i Frane Antić (17 poena, 7 skokova), a kod poraženih najistaknutiji pojedinac bio je David Pavin (24 poena, 6 skokova).

KOMPLETNA STATISTIKA