Hrvatska
Šibenka povela 18-0 i srušila Cibonu, važna uloga mladog Pleadina

Šibenka povela 18-0 i srušila Cibonu, važna uloga mladog Pleadina

Širko tricom riješio pitanje pobjednika.

Veliku pobjedu upisala je Šibenka. Na Baldekinu je srušila Cibonu, narančasti su ABA ligaša svladali sa 73:68, što im je bila ukupno deseta pobjeda ove sezone u 20 odigranih utakmica. Ključna je bila prva četvrtina, koju je Rahimićeva momčad odigrala kao u transu, ali pokazala se i u dramatičnoj završnici. Sve u svemu, pobjeda je sasvim zaslužena i velik podstrek za završni dio prvenstva, piše Šibenski portal. 

Fantastičan je bio ulazak Šibenke u utakmicu, odnosno katastrofalan Cibone, ovisi s koje se strane gleda. Naime, nakon šest minuta igre semafor je pokazivao nestvarnih 18:0, a na kraju prve dionice 25:8. Bilo je, međutim, jasno, da će se gosti dignuti. I bi tako. Već do poluvremena zaostatak su smanjili na sedam poena (38:31), da bi nakon treće četvrtine narančasti bili u minimalnom minusu (51:52).

Nakon par minuta igre u posljednjoj četvrtini Šibenka je ponovno povela (58:54), pa je Cibona odgovorila sa 6:0, da bi minutu i 40 sekundi prije kraja mladi Pleadin zabio tricu za novih +4 domaćina (68:64). Drnišanin je hrabro preuzeo odgovornost i kod rezultat 68:66, ali ovaj put nije uspio zabiti, na drugoj strani lagan koš zabio je Bilinovac za 68:68, 30 sekundi prije kraja. A onda, osam sekundi prije kraja, nakon što se Freeman sapleo, lopta je došla do Širka, koji stavlja tešku tricu za 71:68. Za pobjedu, najzvučniju Šibenkinu ove sezone. Novačić je ima otvoren šut za tricu i produžetak, ali nije ušlo i veliko slavlje domaćih igrača moglo je početi.

Narančasti su do trijumfa došli s praktički šest igrača. Najefikasniji je bio Miković sa 25 poena, Freeman je zabio 19, Širko 13, Pleadin deset, Solomun četiri, a Šarić dva koša. Kod poraženih prednjačio je Markota sa 17, dok su bivši narančasti Radovčić i Nakić postigli deset, odnosno tri koša.

Valja istaknuti važnu ulogu mladog Pleadina koji je uz 10 poena imao nekoliko značajnih sekvenci na obje strane terena. Pogodio je tricu za 68:64, odnosno pet od zadnjih osam poena domaće momčadi. Uz pobjedu, za Šibenku je ovo još jedan dobitak s večerašnjeg susreta.