Hrvatska
Regija
Redstone Olomuocko nosi bodove s Baldekina, Šibenčane slomio akumulirani umor

Redstone Olomuocko nosi bodove s Baldekina, Šibenčane slomio akumulirani umor

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Alpe Dunav Jadran.

Šibenka je u 3. kolu Alpe Adria Cupa na domaćem parketu poražena od momčadi Redstone Olomoucko rezultatom 77-84.

.Baldekin nikad ne miruje. Nije to samo zbog činjenice da ovu sportsku dvoranu u istoimenom kvartu dijeli nemali broj sportskih društava i klubova, već i zbog činjenice da je Šibenka drugu sezonu zaredom prisutna i na međunarodnom planu. Druga ovosezonska domaća utakmica Narančastih dolazi svega dva dana nakon teško izborene pobjede nad Zabokom u domaćem prvenstvu. Iako je prvotni plan bio da se ovaj dvoboj odigra u srijedu, na zamolbu gostiju prebačen je na utorak.

Današnji protivnik Šibenke, češki predstavnik Redstone iz Olomouca ima zanimljivu recentnu prošlost, naime do prije dvije godine su igrali u Prostejovu, ali zbog financijskih problema bili su primorani pronaći novog sponzora i dom.

Damir Milačić nije u ovom susretu mogao računati na usluge Bruna Rebića, koji se ozlijedio u početnoj fazi utakmice sa Zabokom. Šibenka je otvorila utakmicu na željeni način, rano dvoznamenkasto vodstvo (19-9) je razveselilo ne pretjerano brojnu publiku. No, domaći strateg je bio primoran rotirati više od željenog, koliko zbog akumuliranog umora od prekjučerašnjeg dvoboja, toliko i zbog fakta da je Alpe Adria Cup natjecanje u kojem poslovično daje više minuta mlađim igračima. Na njegovu žalost, reakcija nije bila adekvatna. Gosti na krilima Amerikanca Motena uspijevaju smanjiti zaostatak, pa se na prvi odmor odlazi s rezultatom 21-18. U istom ritmu se igra i u drugoj dionici, ali Šibenčani drže glavu iznad vode. Na poluvrijeme se otišlo sa šest poena prednosti Narančastih (44-38).

Kada je mladi Skorić tricom otvorio treću četvrtinu, činilo se kao da će se raditi o jednoj od onih utakmica u kojoj Šibenka nakon poluvremena slama svoje protivnike. Ali, dogodilo se upravo suprotno. Kao da je umor od nedjelje "probio" tek u drugom dijelu, ruke su postale teške, kao i noge. Kapetan Paić se mučio s realizacijom pod košem, a vanjski igrači nisu mogli pogoditi niti jedan dalekometni šut. Kod Redstonea se budi i pomalo samozatajni najbolji strijelac Johnatan Williams, koji u kombinaciji s Motenom i Srbinom Kneževićem potpuno preokreće situaciju, pa gosti sredinom treće dionice prvi put prelaze u vodstvo (53-54). Juraj Pleadin ekspresno uzvraća na drugoj strani, ali pokazat će se da je taj koš tek labuđi pjev domaće momčadi. Gosti furiozno nastavljaju i serijom 11-0 se odvajaju na dvoznamenkastu prednost (55-65).

U posljednjih deset minuta pomalo čudna situacija. Šibenka, koja se pokušavala vratiti iz rezultatskog deficita, svoj prvi prekršaj je napravila u osmoj minuti. Gosti su pametno iskorištavali neiskustvo vanjskih igrača Šibenke, osim Srđana Brocića. Mladi razigravač je jedini nešto pokušavao, ali jednostavno nije išlo. Gosti zasluženo slave rezultatom 77-84. 

Češku momčad su do pobjede predvodili Moten (21), Knežević (16 poena, 8 skokova) i Williams (13), dok su kod Šibenke najraspoloženiji pojedinci bili Brocić (17 poena, 10 asistencija), Skorić (14 poena) i Paić (11).

Šibenka je na omjeru 1-2, a sljedeći susret u Alpe Adria Cupu će imati protiv momčadi Vienne u Beču 23. studenog.