Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Šibenka rutinski svladala Iliriju i došla na korak od plasmana u drugi krug Alpe Adria Cupa

Šibenka rutinski svladala Iliriju i došla na korak od plasmana u drugi krug Alpe Adria Cupa

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Srijeda na Baldekinu.

Šibenka je u 5. kolu Alpe Adria Cupa na domaćem parketu svladala slovenskog predstavnika Iliriju rezultatom 92-77.

Bio je to susret u kojem su Šibenčani od prve minute nametnuli svoj tempo i maksimalno iskoristili skraćenu rotaciju Slovenaca, koji su na utakmicu došli dirketno iz autobusa. Milačićevi igrači su već u prvoj dionici stvorili dvoznamenkastu prednost, koju niti u jednom trenutku nisu doveli pod znak pitanja. Imajući u vidu činjenicu da je Narančastima ovo drugi od tri dvoboja u manje od tjedan dana, logične su bile i ponešto izmijenjenu raspodjelu minuta u rotaciji. Dobar dio minuta uzeli su mladići Klarin, Pleadin, Skorić i Antić, a najviše je vremena na parketu proveo kapetan Paić - nepunih 25 minuta. U ležernoj atmosferi Šibenka je imala najviših +21 (75-54), a do kraja su priliku dobili i najmlađi - Šarić i Škugor. 

Šibenka s omjerom 3-2 ima dobre izglede za plasman u drugi krug natjecanja. U posljednjem kolu gostuju kod češkog predstavnika Redstone Olomoucko, koji je unatoč slavlju na Baldekinu prije nešto više od mjesec dana pokazao da je itekako rješiv problem.

Najefikasniji u redovima Šibenke bili su Paić (22 poena, šut iz igre 9-13), Skorić (18 poena, šut iz igre 9-14) te Jambrović i Kakar s po 11 poena. Slovence su s po 17 poena predvodili Kmetič i Orel, dok je Klobučar dodao 14.