Hrvatska
Šibenka se iz Slavonije vraća pjevajući

Šibenka se iz Slavonije vraća pjevajući

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: KSZŽ

Važna pobjeda Šibenčana nakon poraza od Dubrave na Baldekinu

Šibenka je upisala prvu pobjedu u novoj sezoni. U drugom kolu Premijer lige svladala je u gostima Vrijednosnice Osijek sa 89:78, unatoč problemima s izostancima (Klarin, Paić, Škedelj). Momčad Roka Jurline furiozno je ušla u susret i na krilima Junaković i Vujičića imala +13 nakon prve četvrtine (31:18). U toj prvoj četvrtini Šibenka je ubacila šest od devet pokušaja za tricu, piše Šibenski portal

Do kraja poluvremena prednost je narasla na +23 (53:30). Vujičić (20) i Junaković (12) u tih su 20 minuta ubacili više poena od cijele domaće momčadi. Pleadin se, pak, istaknuo u skakačkom dijelu, uhvativši devet lopti. 

Ukupno je Šibenka u prvom poluvremenu skupila deset skokova više od Osijeka. Pleadin je u nastavku počeo i zabijati, a nakon dodatnih treće četvrtine gosti su i dalje imali lijepih +16 (72:56). U zadnjoj četvrtini crno-narančasti su iskontrolirali utakmicu i u Dalmaciju se vratili s vrijednom ‘prtljagom’.

Vujičić je susret završio sa 26 poena, Junaković je zabio 21, Pleadin je upisao double-double (15p, 10s), Serdarušić je ubacio 14 poena, Brajković osam, a Jukić pet. Kod domaćina prednjačio je Tchoukuiegnon sa 18 ubačenih poena.

Standings provided by Sofascore