Hrvatska
Hladnokrvni Pilepić donio Škrljevu važnu gostujuću pobjedu nad Šibenkom

Hladnokrvni Pilepić donio Škrljevu važnu gostujuću pobjedu nad Šibenkom

Autor: Saša Ćirić

U prvom susretu ovih momčadi Škrljevo je slavilo s jedanaest poena razlike (88-77).

Susret 22. kola HT Premijer lige donio nam je derbi sredine ljestvice između Šibenke i Škrljeva. Gosti su slavili 88-97.

Obje momčadi su na ulasku u posljednje kolo drugog kruga domaćeg prvenstva ušli s približno polovičnom uspješnošću (Škrljevo 10-11, Šibenka s odigranom utakmicom manje na 10-10), pa je bilo za očekivati neizvjesnu utakmicu. 

Domaći su u sastavu nakon više od četiri mjeseca imali oporavljenog Ivana Gulina, ali su imali veliki hendikep u rotaciji na visokim pozicijama izostankom Bruna Solomuna, dok su gosti bili bez Marija Rajčića.

Gosti su, znajući za probleme Šibenčana na ionako slabo pokrivenim centarskim pozicijama, odlučili maksimalno napadati usamljenog Miliju Mikovića. Rezultat takve taktike bio je vidljiv nakon prvih deset minuta, u kojima su dečki s Kvarnera visokim postotkom uspješnosti (14-18 iz igre, 78%) stvorili pristojnih +8 (23-31). Najviše se u tom razdoblju isticao snažni Arkim Robertson, koji je svojom masivnošću bio nerješiv problem fizički inferiornijim igračima Šibenke.

Druga četvrtina je počela u istom ritmu kako je završila prva. Činilo se da gosti imaju susret pod kontrolom, no malo-pomalo domaći su smanjivali rezultatski deficit. Jednom kad je Henrik Širko uhvatio radnu temperaturu, bilo je lakše i Mikoviću. Snažni Crnogorac do poluvremena je postigao 16 poena, a Narančasti su u dva navrata došli na dva poena zaostatka. Da se na poluvrijeme ipak ode s dva posjeda prednosti pobrinuo se bivši hrvatski reprezentativac Fran Pilepić, koji je pogodio tricu s istekom vremena, pa se na odmor otišlo s pet poena prednosti za goste (50-55).

U trećoj dionici Škrljevo je još jednom na krilima Robertsona i Pilepića otišlo na +9 (56-65), ali domaći još jednom izvlače zadnje atome snage da bi se vratili u utakmicu. Serijom 10-3 prelaze u vodstvo nakon polaganja Domagoja Šarića (69-68). Od tog trenutka ulazimo u neizvjesnih zadnjih 12 minuta, u kojima niti jedna momčad ne uspijeva otići na više od četiri poena razlike. Ključni potez trideset sekundi prije kraja poteže iz rukava sjajni Pilepić, koji nakon napadačkog skoka Ivana Vrgoča pogađa tricu preko ruke za +6, a pobjedu gostiju zaključuje Josip Barnjak zakucavanjem uz dodatno bacanje deset sekundi kasnije.

Najbolji u redovima domaćih bili su Širko i Miković s po 24 poena, dok su goste u pobjedi predvodili Robertson s 29 poena (nevjerojatnih 13-13 iz igre!) i Pilepić (20 poena).

U trećem krugu natjecanja tako Škrljevo ima prednost domaćeg terena u međusobnom susretu te učvršćuje svoju šestu poziciju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore