Hrvatska
Šibenka slavila pod Tornjem! Milačić: Ne mogu opisati koliko sam sretan

Šibenka slavila pod Tornjem! Milačić: Ne mogu opisati koliko sam sretan

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Povijesna pobjeda

U sklopu 11. kola Favbet Premijer lige, Šibenka je slavila protiv Cibone u jednoj tricaški vrlo raspoloženoj utakmici 68-87.

Antonyo Foreman upisao je čak devet trica iz 17 pokušaja, Cibona nije uspjela odgovoriti te gosti zasluženo odlaze put Šibenika s pobjedom.

Gosti iz Šibenika otvorili su utakmicu tricom Foremana, a već posjed kasnije isti igrač poentira za 0-5. Vratio je tricom na drugoj strani Aleksandar Aranitović prvim poenima Cibone. Šibenka je nastavila boljom igrom, Foreman je izrazito motiviran i s još dvije trice odvodi svoju momčad na dvocifrenu prednost (5-15), a nešto kasnije pridružio mu se i Skorić svojom tricom te četvrtom tricom gostiju. Pljušte trice na utakmici, Cibona preko Majcunića upisuje treću, a Klarin uzvraća za Šibenkinu petu pa je rezultat dvije minute prije kraja (13-23). Odličan prvi period Šibenka je zaključila s prednošću 15-27.

U drugoj četvrtini Cibona je odgovorila na pravi način te u prvih pet minuta prepolovila zaostatak, a preko Radovčića došla i u egal (29-31). Četiri minute prije kraja prvog poluvremena, Vuković je uz koš faul doveo Cibonu prvi put na utakmici u prednost. Do kraja četvrtine gledali smo novu predstavu Foremana koji zabija čak četiri trice iz šest pokušaja i odvodi svoju momčad s 43-47 na veliki odmor.

U drugo poluvrijeme Šibenka je ušla na isti način kao i u prvo. Cibona u pet minuta postigla tek tri poena, a gosti koševima Hrštića te tricama Klarina i Foremana odlaze na novu dvocifrenu prednost (46-57). Bio je to znak klupi Cibone za minutu odmora, a nakon koje igrači dobro i reagiraju te serijom 11-5 dolaze do 57-62 uoči posljednjih deset minuta utakmice.

Posljednju četvrtinu opet je Šibenka ta koja bolje otvara i s 0-9 odlazi na najvećih +14 na susretu (57-71). Bio je to prijeloman trenutak u susretu, a prednost do kraja utakmice gosti nisu ispuštali te dolaze do zaslužene pobjede rezultatom 68-87.

‘Ne mogu opisati koliko sam sretan, s obzirom u kakvim se mi problemima s ozljedama nalazimo. Nemam riječi kojom bi opisao ovu veliku pobjedu, mislim da je ovo prva povijesna pobjeda Šibenke protiv Cibone u Zagrebu. Ovo je Cibona koja je druga, imala je samo jedan poraz i mi smo ti koji smo im nanijeli drugi poraz. Presretan sam, čestitke objema ekipama.’ – rekao je Damir Milačić, trener GKK Šibenka.

‘Došli smo ovdje spremni igrati, trener je tražio više od nas s obzirom da prošlu utakmicu nismo dobro igrali i evo, danas smo pokazali da možemo. Čestitao bih svojim suigračima, imao sam dobru utakmicu, ali oni su najzaslužniji za to’ – rekao je Antonyo Foreman, igrač GKK Šibenka.

‘Čestitke momčadi Šibenke na pobjedi, mi smo od samog starta bili energetski prazni i djelovali smo umoran. Dozvolili smo im previše laganih šuteva gdje su se oni razigrali i poslije ih je bilo teško kontrolirati. Čak smo se u par navrata uspjeli priključiti pa i povesti, ali jednostavno nismo bili koncentrirani da bi ovu utakmicu priveli na pravi način kraju.’ – rekao je Jakša Vulić, trener KK Cibona.

‘Došao je umor na naplatu, mi smo danas hodali po terenu i mislim da na duge staze teško možemo gurati u ovom ritmu. Momčad Šibenke bila je bolja, pogodili su momci dosta toga što su šutnuli tako da sve pohvale njima. Pohvalio bih i svoju ekipu bez obzira na sve, mislim da nitko ne gura samo s pet igrača domaću ligu.’ – rekao je Krešimir Radovčić, igrač KK Cibona.

Tekst: KK Cibona
Foto: KK Cibona/Ivana Dergez 

Standings provided by Sofascore