Hrvatska
Šibenka slavila u Kostreni, prednjačili Skorić i Lukić

Šibenka slavila u Kostreni, prednjačili Skorić i Lukić

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Prva pobjeda trenera Pandže

Košarkaši DepoLink Škrljeva nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz izgubivši od Šibenke 88:83 te su tako ostali na tri pobjede.

DepoLink Škrljevo otvara utakmicu sa tri trice u nizu, pa nakon minutu i 58 sekundi ima plus devet 9:0. Kapetan Nikola Stanojević s jednom i Karlo Uljarević s dvije trice zabijali su za Zelene. Nakon što su za Šibenku poentirali Nikola Lukić i Juraj Pleadin, domaćin sa još tri trice od čega jedna Uljarevićeva, a dvije Travion Jamar Holowella odlaze na plus četrnaest pri rezultatu 20:6. Na mali odmor otišlo se prednošću DepoLink Škrljeva 27:18, uz deset koševa Stanojevića i devet Uljarevića.

Druga četvrtina u potpunosti je završila na strani Šibenke koja ju je dobila rezultatom 22:14. Gosti polovinom četvrtine u 15′ dolaze u prvo vodstvo 34:32, nakon što je tricu postigao Luka Skorić. Šibenčani su imali i pet razlike 35:40 u 18′, ali se na veliki odmor otišlo minimalnom prednošću domaćina 41:40. Za prvih dvadeset minuta Stanojević je za DepoLink Škrljevo zabio 17 koševa uz 9 skokova. S druge strane Skorić i Pleadin postigli su po deset koševa.

U trećoj četvrtini vodila se izjednačena borba, da bi na isteku tridesete minute Zeleni imali plus četiri 67:63. Četvrtina je počela vodstvom gostiju 41:47, a u 26′ domaćin je preokrenuo rezultat nakon jedinog izjednačenja na utakmici pri rezultatu 54:54.

U posljednjih deset minuta Šibenka je odlično odigrala i došla do pobjede nakon četiri poraza u nizu.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Hollowell s 27 postignutih poena, dok je Stanojević imao double-double učinak od 25 poena i 12 skokova. Kod Šibenke Luka Skorić zabio je 18 poena, a Marko Lukić 17.

Standings provided by Sofascore