Hrvatska
Šibenka slavila u Škrljevu, Dorris promašio produžetak, briljirao Nakić

Šibenka slavila u Škrljevu, Dorris promašio produžetak, briljirao Nakić

Autor: Duje Jurić

Utakmica preokreta.

U utakmici 16. Kola HT Premjer lige, koja je bila zanimljiva cijelim svojim tijekom,  Šibenka je pobjedila Adria Oil Škrljevo 90:87. Posebno živo je bilo u posljednjoj minuti, kada su domaćini mogli do produžetka, ali je opet lopta ostala na obruču.

Domaćin je od prve sekunde utakmice bio odlučan u namjeri da pokuša pobijediti Šibenku, pa je u prvih deset minuta imao stalno vodstvo, a u 4' i najveće od plus osam 14:6 nakon Mark James Dorris zabio tricu. Na mali odmor otišlo se rezultatom 25:20 za Zelene. Domagoj Vrkić je u prvoj četvrtini postigao deset koševa uz dvije trice, dok je kod gostiju Nakić zabio sedam. Kod Škrljeva tri osobne rano je napravio kapetan Antonio Boban pa je već krajem četvrtine morao sjesti na klupu.

Adria Oil Škrljevo na početku druge četvrtine odlazi na plus deset 30:20 i održava prednost do dvije minute i šesnaest sekundi prije kraja kada su imali prednost 41:34. Tada se budi Šibenka koja koristi greške domaćina, te serijom 14:2 dolazi do prednosti na velikom odmoru 48:43. Recimo da su gosti preokret napravili na krilima Tonija Nakića i Tonka Vuke, a preokret je zaokružio Jakov Vladović tricom sa centra i zvukom sirene. Kod domaćina Vrkić je u prvom dijelu zabio 14 koševa, isto koliko i Nakić kod gostiju.

Šibenčani u nastavku utakmice povećavaju prednost pa u dva navrata imaju plus jedanaest 46:57 i 49:60. No, Zeleni se vračaju. Tricom Doriana Benkovića, a potom košem Mate Mandića u 26' dolaze na minus dva 58:60. Na početku 29' Adria Oil Škrljevo ponovno je došla u vodstvo 65:63, da bi se na mini odmor otišlo minimalnom prednošću Šibenke 68:67.

Početak posljednje četvrtine u znaku je gostiju koji održavaju stalnu prednost od tri do osam koševa, da bi  im se Zeleni u 36' približili na minus dva 79:81. Šibenka ima 22 sekunde prije kraja plus tri 88:85 i napad, ali gube loptu, pa nakon pretrpljenog prekršaja Dorris pogađa oba slobodna bacanja 5,7 sekundi prije kraja za minus jedan i rezultat 87:88. Gosti koriste dva slobodna bacanja za plus tri, a Dorris ne koristi posljednji napad za izjednačenje.

Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Šibenke Nakić koji je postigao 28 koševa, dok je Mandić kod domaćina postigao 18.