Hrvatska
Tri double-doublea i gotovo 60 skokova - Jambra, Pajo i Reba slomili Puntamiku i praktički ovjerili Šibenkinu kartu za doigravanje

Tri double-doublea i gotovo 60 skokova - Jambra, Pajo i Reba slomili Puntamiku i praktički ovjerili Šibenkinu kartu za doigravanje

Autor: Saša Ćirić

Narančasti će biti tvrd orah svima u nastavku sezone.

Šibenka je u sedmom kolu Lige za ostanak na domaćem terenu svladala Sonik Puntamiku rezultatom 91-71.

Slatka je to osveta Milačićevih momaka za neočekivan poraz u Jazinama prije nešto manje od mjesec dana. Dobro otvaranje Narančastih je bilo na krilima iznimno raspoloženih Patrika Jambrovića i Pave Paića, koji su ubacili uvodnih 13 poena za domaću momčad. Kad je Adnan Arslanagić to podebljao tricom za prvu dvoznamenkastu prednost (16-5), činilo se da će Puntamičani doživjeti težak poraz. No, Roko Jurlina je uspio smiriti svoje igrače na minuti odmora, a neočekivanu pomoć su dobili u nesmotrenom drugom Paićevom prekršaju, kojeg je Milačić pokušao odmijeniti Solomunom i Antićem. Zadrani koriste činjenicu da se vanjska linija domaćih još nije ugrijala, kako obrambeno, tako i napadački. Sredinom druge četvrtine prelaze u kratkotrajno vodstvo (29-30), nakon čega domaći preko Bruna Rebića i Devona Thomasa rade seriju 7-0, a do poluvremena održavaju prednost od dva posjeda (41-36).

Kao po sad već ustaljenom običaju, Šibenka pritišće početkom treće četvrtine. Energija, volja na ofanzivnom skoku i rotiranje u obrani donose ploda, pa Šibenka u 26. minuti odlazi po prvi put na +15 (54-39). Jurlina radi zanimljiv potez i u igru ubacuje mladog Šimuna Lončara, koji u narednim minutama pokazuje u nekoliko situacija da ima košarkaškog talenta. Puntamičani se ne predaju i do kraja treće dionice se u dva navrata vraćaju na pet poena zaostatka, a u četvrtu četvrtinu se ulazi s rezultatom 62-55.

Opet bolji ulazak domaćih u dionicu - krađa i efektno zakucavanje Rebića u kontri tjera Jurlinu na još jedan time-out nakon svega minutu i pol igre u posljednjoj dionici. Puntamičani se drže još par minuta na temelju dubinskih proigravanja na Marina Šarliju, ali tada kreće konačni šibenski nalet. Narančasti su u posljednjih šest i pol minuta dopustili Zadranima svega šest poena, te je razlika rasla do konačnih +20 (91-71).

Ključni momenti pobjede Šibenke su svakako bili u borbenosti (čak 59 skokova, 19 napadačkih) i balansiranom napadu. Pet domaćih igrača ubacilo je dvoznamenkast broj poena, trojica su tome dodala i dvoznamenkast broj skokova. Jambrović je imao nevjerojatnu partiju (20 poena, 17 skokova), Paić je za nepunih 25 minuta ostvario jokićevske brojke (20 poena, 10 skokova, 5 asistencija), dok je Rebić upisao 14 poena i 10 skokova. Kod Puntamike još jednom najraspoloženiji Emilio Banić (19 poena), dok su po 10 dodali Marić, Šarlija i Palčić.