Hrvatska
Šibenka stigla -17 u posljednje četiri minute, ali Jelenković i Škrljevo odnose bodove u produžetku

Šibenka stigla -17 u posljednje četiri minute, ali Jelenković i Škrljevo odnose bodove u produžetku

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Oproštaj od kalendarske godine, bar što se domaćeg prvenstva tiče. Uoči blagdana obaveze u Kupu Krešimira Ćosića, Škrljevo u Kaštel Sućurcu, Šibenčani u Gorici. Prije toga, Šibenka još mora obaviti i neugodno gostovanje u Alpe Adria Kupu.


Škrljevo je u susretu 15. kola HT Premijer lige ostvarilo vrijednu pobjedu u gostima kod Šibenke rezultatom 85-89 nakon produžetka.

U prvom međusobnom susretu ovih momčadi Šibenčani su ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu, pa su gosti imali snažan motiv za vraćanje istom mjerom. Pokazali su igrači Damira Rajkovića od prve minute da su u Šibenik došli s velikom željom za pobjedom, ali u prvoj dionici nisu mogli ostvariti značajniju prednost zbog nepovezanosti u napadačkom dijelu. Ipak, pomogao im je i indisponirani domaćin, koji je u prvih petnaest minuta uspio ubaciti tek 4 od 23 pokušaja iz igre. U rezultatskom egalu je Narančaste održavala velika borbenost i prodornost ka obruču Škrljeva, čemu su poprilično kumovale rane nevolje gostiju s prekršajima unutarnje linije. Stefan Šajin je imao četiri prekršaja na kontu u manje od sedam minuta igre, dok su po dva imali Daniel Zovko i Ivan Vrgoč. Epilog prvog poluvremena - dva poena prednosti za goste (34-36).

Domaća momčad je izašla iz svlačionice s borbenim stavom, što ipak nisu uspjeli rezultatski kapitalizirati. Sjajni Toni Jelenković je pogađao iz svih pozicija, dok su Vrgoč i Nik Slavica hvatali česte promašaje domaće momčadi. Razlika je rasla tijekom treće i prve polovice četvrte četvrtine do najviših 17 poena (51-68), pa je Damir Milačić morao iskoristiti svoju posljednju minutu odmora u drugom poluvremenu gotovo pet minuta prije kraja utakmice. Činilo se u tim trenucima da je glavni motiv domaće momčadi bilo ublažavanje poraza, ali kako je vrijeme odmicalo, planovi Milačićevih momaka su išli prema hvatanju boljeg međusobnog omjera (slavili su na Mavrincima s pet poena razlike), da bi se u samoj završnici otvorila prilika i za produžetak. Nevjerojatna završnica je upravo i dovela do takvog epiloga. Šibenski kapetan Domagoj Bašić prima loptu s dvije sekunde na semaforu i pogađa tešku tricu iz kuta za 74-74. Šibenčani su u produžetku vodili nakon Rebićevog ubačaja za 78-76, ali Luka Vucić dvicom i tricom i Jelenković tricom s osam poena u nizu odlaze na +6 (78-84), nakon čega više nije bilo šanse za domaće.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Toni Jelenković (27 poena, trice 6-11), Ivan Vrgoč (21 poen, 10 skokova) i Nik Slavica (20 poena, 10 skokova), dok su kod domaće momčadi najistaknutiji pojedinci bili Bruno Rebić (21 poen), Pavao Paić (14 poena, 9 skokova) i Patrik Jambrović (13 poena).