Hrvatska
Regija
Šibenka u hrvatskom derbiju ABA 2 lige nadigrala Cedevitu Junior

Šibenka u hrvatskom derbiju ABA 2 lige nadigrala Cedevitu Junior

Znali su proslaviti


Šibenka je pobijedila Cedevitu Junior u Širokom Brijegu 79:69.

U hrvatskom okršaju koji se igrao u trećem po redu NLB ABA 2 „balonu“ odigrana je uzbudljiva utakmica u kojoj su na poluvremenu vodili „narančasti“ iz Zagreba, a na kraju slavili „narančasti“ iz Šibenika. Unatoč tome što je na raspolaganju imao samo 7 igrača koji su igrali ovu utakmicu, trener Damir Mulaomerović mogao je biti iznimno zadovoljan s prvom četvrtinom nakon koje je njegova ekipa vodila 16:24. Ova prednost se smanjila do poluvremena pa je Cedevita Junior bila u vodstvu 40:44.

Nakon velikog odmora, momčad s Kajzerice odigrala je najslabiju napadačku dionicu utakmice što je Šibenčanima omogućilo da nakon izjednačenja 49:49 preuzmu i zadrže vodstvo do kraja utakmice. Najbolji pojedinci utakmice bili su kapetan Josip Batinić sa 17 poena te Martin Jelić i Vito Kučić koji su dodali po 14. Kod protivnika su ključni pojedinci bili Babić s 18 i Foreman sa 17 koševa dok je Howard uhvatio 13 skokova.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: „Čestitke Šibenki, mislim da smo bili podjednaki, pogotovo zato što i oni i mi imamo dosta problema s ozljedama. Oni su sinoć igrali protiv Zadra, pa smo energetski bili na sličnoj razini. Još jednom, čestitam im, bili su spretniji, sretniji, uzeli su par bitnih ofanzivnih skokova, a u drugom poluvremenu nam je Foreman napravio dosta problema. Nama su i ozljede veliki problem, Bogdanović je s nama samo da popuni roster jer je bio bolestan pet dana. Karačić je izvrnuo zglob prije 4 dana tako da s te strane muku mučimo, ali opet zaslužena pobjeda Šibenke. Čestitam im, a mi idemo dalje i okrećemo se utakmici protiv Pelistera.“


Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Utakmica je bila jako zanimljiva. Prvo čestitam igračima s obzirom da smo jučer u 18 sati odigrali utakmicu sa Zadrom gdje smo se maksimalno potrošili i danas smo došli ovdje. 

Bili smo koncentrirani u nekim segmentima u kojima nam je bilo bitno, znali smo što Cedevita može. Uspjeli smo probuditi Foremana u drugom poluvremenu i na kraju zasluženo pobijediti.

Žao mi je što su dvije utakmice ovako protekle kroz ABAligaško natjecanje tj. što smo ih izgubili, ali to je danak neiskustva moje momčadi. Idemo dalje, nema velikog slavlja i okrećemo se novoj utakmici.’