Hrvatska
Šibenka u matično jato vratila člana brončane juniorske generacije

Šibenka u matično jato vratila člana brončane juniorske generacije

U Puli je igrao i studirao.

Šibenka je u ofenzivi kada je riječ o slaganju momčadi za novu sezonu. Prethodnih dana dovela je Solomuna, Mikovića, Jurkovića, Freemana i Širka, a sada stiže vijest kako se na Baldekin vratio Kristijan Andabaka, javlja Šibenski portal.

Dvadesetrogodišnji polivalentni košarkaš, iskoristiv na sve tri vanjske pozicije, 2017. godine, nakon dogovora s tadašnjim vodstvom Šibenika, preselio je u Pulu gdje je paralelno uz igranje košarke za prvoligaša Pulu i studirao, a sada se odlučio vrattiit u matično jato.

– Drago mi je da sam se nakon par godina izvan Šibenika ponovo vratio kući. To je moj klub i oko ugovora smo se jako brzo dogovorili. Tu sam već dva mjeseca. Treniram sa ovim momcima i baš mi je odlično. Ekipa je mlada i volim kad se puno radi. Nadam se dobroj sezoni i dobrim igrama. Zaželio sam se Baldekina, jedva čekam da počne – kazao je za klupsku stranicu Andabaka, koji je zajeedno s Radovčiće, Nakićem, Paićem, Badžimom, Šarićem i ostalima bio član juniorske generacije narančastih koja je osvojila broncu na Prvenstvu Hrvatske.

– Zadnjih dana finiširali smo pregovore s našim bivšim igračem Kristijanom Kikijem Andabakom. Svi koji prate košarku znaju za njega, ponikao je na Baldekinu, jedno vrijeme bio izvan Šibenika. Nakon jednog perioda gdje je trenirao s nama, uvjerili smo se u njegove kvalitete i na obostrano zadovoljstvo završili smo pregovore. Sad definitivno možemo reći da je opet naš igra. Andabaka je polivalentan igrač koji prije svega može obrambeno odgovoriti na naše zahtjeve. Što se tiče njegove pozicije, može pokriti sve pozicije od 1 do 3, a slaže se dobro s ostalim našim igračima na tim pozicijama.Mislim da smo dobili dobrog igrača, dobro pojačanje i očekujem da to i pokaže na terenu – kazao je trener Šibenke Dženan Rahimić za službenu starnicu.