Hrvatska
Zadar uspio pobijediti Šibenku na Baldekinu i mirno gleda u budućnost, Šibenčani traže dašak sreće u prvenstvu

Zadar uspio pobijediti Šibenku na Baldekinu i mirno gleda u budućnost, Šibenčani traže dašak sreće u prvenstvu

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

HT Premijer liga.

Zadar je na Baldekinu svladao Šibenku u utakmici 7. kola Lige za prvaka rezultatom 55-78.

Iako je trener Zadra Danijel Jusup pozivao na oprez, lekcija koju pamti iz prvog dijela HT Premijer lige dala je potrebnu dozu opreza njegovim igračima. Treba biti pošten i reći kako ova momčad Šibenke s tom koja je pobijedila Zadar u prosincu u međuvremenu - što zbog ozljeda, što zbog drugih faktora - dijeli jako malo, osobito energetski. Dok je bilo snage u Narančastih i nesigurnosti u šutu Plavih, ova utakmica je bila rezultatski u egalu. Sredinom prve četvrtine je Šibenka košem Antonija Klarina izjednačila na 12-12. Slijedi zadarsko odvajanje do kraja prve dionice (16-23), što je zasluga ponajviše Luke Božića i Darija Drežnjaka. Gdje su stali u prvoj, Zadrani su nastavili u drugoj četvrtini, pa je prednost uoči poluvremena po prvi put otišla i preko dvadeset poena (26-47). Patrik Jambrović ubacuje dvicu u preostalom vremenu, pa se na poluvrijeme ide s rezultatom 28-47. 

Rekonvalescent Pavao Paić pokušava ući u bitku s fizički dominantni(ji)m protivnicima, ali nije išlo. Damir Milačić je shvatio da ovo nije utakmica u kojoj ga treba vraćati u puni natjecateljski ritam, pa je na visokim pozicijama rotirao Mateja Perkovića i Franu Antića. Zadrani su vrlo brzo došli do najviših +28 (32-60), nakon čega su malo maknuli nogu s gasa. Šibenčani to koriste i na krilima gotovo nepogrešivog Klarina na prijelazu iz treće u četvrtu dionicu uspijevaju čak i prepoloviti zaostatak (53-67). Jusup nije htio ništa prepustiti slučaju, pa je još neko vrijeme igrao s iskusnijim igračima. U posljednjih pet minuta su na obje strane participirali mlađi igrači, što su Zadrani iskoristili za odvajanje na konačnih +23.

Kod pobjedničke momčadi prvo ime bio je Drežnjak (20 poena), dvoznamenkast je bio i Božić (13 poena, 7 skokova). Šibenčane je predvodio Klarin (18 poena, šut 8-10), Jambrović je dodao 9 poena.

">