Hrvatska
Šibenka započela pripreme - vraća se Paić, odlazi Šarić, što je sa Širkom?

Šibenka započela pripreme - vraća se Paić, odlazi Šarić, što je sa Širkom?

Autor: Saša Ćirić

Odmoru je došao kraj.

Košarkaši Šibenke jučer popodne su odradili, kako se to u žargonu kaže, prvu prozivku. Na njoj su se, uz novopridošle Patrika Jambrovića i Bruna Rebića, našli i starosjedioci Domagoj Bašić, Bruno Solomun, Marko Vlaić, Ivan Gulin, Ivan Živković, Juraj Pleadin, Frane Antić te junior Šime Grgurica. Uz njih, na prvom treningu se našao i Pavao Paić, koji će se nakon sezone u Osijeku najvjerojatnije vratiti u matični klub - formalnosti su u pitanju. Pripreme su počele dva dana kasnije od predviđenog zbog činjenice da dvorana na Baldekinu "u slobodno vrijeme" služi kao punkt za cijepljenje stanovništva. 

Trener Damir Milačić u uvodu je istaknuo: 

"Drago mi je da smo se napokon okupili. Prvenstvo počinje 18. rujna, pa ćemo ovaj tjedan malo iskoristiti da pripremimo tijela igrača za ono što bi trebalo početi od ponedjeljka. Momčad je djelomično popunjena, nešto još pokušavamo riješiti, pa se nadam da ćemo do ponedjeljka biti u punom sastavu. U pripremnom periodu planiramo odigrati sedam do osam utakmica, dogovaramo se naravno s hrvatskim premijerligašima, s nekim abaligašima i s nekim klubovima iz Hercegovine. Još nitko nije krenuo u pripreme i teško je govoriti o konkretnim datumima, ali nakon 14-15 dana bi trebala biti prva utakmica, a onda bismo trebali i puni raspored."

Predsjednik Ante Nakić preuzeo je na sebe davanje izvještaja o rubrici dolazaka i odlazaka. Paić je viđen na treningu, ali ne i Domagoj Šarić te Henrik Širko

"Pavao je tu i pregovori su pri kraju, vjerujem da će kroz nekoliko dana to biti finalizirano. Što se Šarića tiče, dali smo sve od sebe da ga pokušamo zadržati. Na našu žalost, on se više ne vidi u Šibenci. Nakon dugih razgovora, njegova zadnja jučerašnja izjava je bila kako on više nema volje ni snage i da se želi okušati u drugoj sredini. Poštujemo njegovu želju i nadam se da se u budućnosti opet vidimo. Širko... izašao je nekakav članak koji je prema mom mišljenju potpuno neprimjeren i ne bih ga komentirao. Postoje nekakva dugovanja i ona će se sanirati do kraja ovog mjeseca, tako da u novu sezonu možemo ući s nekakve nule. Što se tiče visine Širkovog ugovora, onakav kakav je imao prošle sezone nama je trenutno svakako previsok, što ni u kom slučaju ne umanjuje njegove igre ni kvalitetu - naprotiv, bio nam je najbolji igrač i to nije dvojbeno. Međutim, klub je odlučio ići novim smjerom i ne može trenutno izdržati takav ugovor. Henriku će se ponuditi daljnja suradnja s nekakvim uvjetima koje trenutno možemo izdržati i ispuniti."

Foto: Basketball.hr (Saša Ćirić)

Članak o kojem predsjednik Nakić govori izašao je u lokalnim medijima. Što ga je točno zasmetalo?

"Razgovarali smo neki dan i praktički sve dogovorili, način i datum isplate dugovanja, i ja nisam vidio ništa sporno u tom razgovoru. S druge strane, prema tim izjavama iz članka čini se da tome i nije tako. Ovako se dobije dojam da su ta dugovanja neki prijepor, ali smatram da to nije tako."

Momčad je, dakle, gotovo pa kompletna. Ipak, još jedno do dva pojačanja će se tražiti.

"Tražit će se svakako netko tko bi mogao iznijeti na svojim leđima playmakersku poziciju i uz to gledamo još nekog tko bi mogao popuniti krilne pozicije, nekog polivalentnog igrača. Krenuli smo malo ranije baš iz razloga da bismo mogli u hodu rješavati neke stvari, a da istovremeno ne gubimo vrijeme s nukleusom momčadi. Jako sam zadovoljan onim što već imamo, što je pod ugovorom, kao i s novopridošlim igračima te Paićem, za kojeg vjerujem da će nam se pridružiti ovih dana. Na bekovskim pozicijama smo otvoreni i za opciju domaćeg i za opciju stranog igrača, važno je da se može uklopiti u sustav i karakterno. Važno nam je da taj igrač popuni rupu koju trenutno imamo, tako da bi mlađi igrači na tim pozicijama imali malo više zaštite, da nisu na vjetrometini. U načelu, pokušat ćemo dovesti dobrog igrača po što povoljnijoj cijeni." - odgovara trener Milačić, na čije riječi se nadovezao predsjednik kluba:

"Cilj je da imamo relativno mladu momčad i da otvorimo prostor nekim našim igračima koje smo označili kao projekte. Te stvari smo dogovorili s trenerom i to je ono što je uprava stavila kao jedini cilj u ovoj sezoni - osiguranje prostora za razvoj naših najpotentnijih mladih igrača. Za nadolazeću sezonu nemamo nikakvog rezultatskog imperativa, težimo tome da sve skupa bude najbolje moguće u ovakvim uvjetima, ali najvažnije je da se posložimo i krenemo od nule."

Kapetan Domagoj Bašić broji desetu sezonu u klubu, jedan je od najdugovječnijih igrača u HT Premijer ligi.

"Mogu reći da sam prezadovoljan i preponosan jer malo koji sportaš može reći da je proveo deset godina u klubu kojeg voli i za kojeg navija od malih nogu. Želja, volja i ambicije su iste kao i u mojoj prvoj sezoni. U protekloj sezoni smo igrali pred praznim tribinama i to je nešto što mi jako nedostaje. Nadam se da će se to u novoj sezoni promijeniti i da će ovi mladi momci moći osjetiti tu energiju. Vizija nove uprave i put kojim su izabrali ići mi se jako sviđa i spreman sam pomoći ovim mladim momcima i nadam se da ćemo imati što više pobjeda."

Foto: Basketball.hr (Saša Ćirić)