Intervjui
Šibenka želi nastavak suradnje s Milačićem, Paić i Jambrović imaju nove ugovore na stolu

Šibenka želi nastavak suradnje s Milačićem, Paić i Jambrović imaju nove ugovore na stolu

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban

Inventura na Baldekinu

U intervjuu za Šibenski portal predsjednik GKK Šibenka Ante Nakić iskazao je zadovoljstvo sezonom koja je za Šibenčane završila ispadanjem u četvrtfinalu doigravanja u kojem je u dva susreta bolja bila Cedevita Junior te je najavio iskorak za sljedeću sezonu. Konkretno...

'S obzirom da smo završili na petom mjestu naravno da iskorak podrazumijeva biti konkurentniji četvorki ispred nas, koja ima skuplje i samim tim kvalitetnije rostere. Naravno da bismo voljeli da smo u Ligi za prvaka imali bolje rezultate, ali na njih su utjecali brojne ozljede, bolesti i druge stvari. Tako smo u završnici sezone u jednom trenutku praktički ostali bez cijele prve petorke. Međutim, unatoč tome što smo imali vrlo mladu momčad, ostanak u ligi niti u jednom trenutku nije došao u pitanje, već su se momci glatko plasirali u Ligu za prvaka. Iskorak je napravljen i Kupu, gdje smo igrali u polufinalu, kao i i Alpe Adria Cupa gdje nam je malo falilo da izborimo Final Four', istaknuo je Nakić.

S obzirom na zadovoljstvo ostvarim rezultatima, ne čudi što vodstvo kluba želi nastaviti suradnju s trenerom Damirom Milačićem.

'Milačić ima ugovor do srpnja i naša je želja, a vjerujem i njegova, da produljimo suradnju. Prije toga ćemo naravno sjesti, predstaviti mu naše ambicije, saslušati njegovu viziju, čuti njegove planove, ali se u konačnici nadamo dogovoru.'

Što se tiče igračkog kadra, ugovori ističu Paiću i Jambroviću, dok većina ostalih, a tu je naglasak na domaće, mlade snage (Pleadin, Klarin, Antić, Skorić), ima važeće ugovore i oni bi trebali činiti kostur ekipe za sljedeću sezonu. S Nabom Echolsom, koji na žalost zbog ozljede nije nikad zaigrao za narančaste, ugovor je raskinut, na traženje igrača.

'Paić i Jambrović imaju nove dvogodišnje ugovore na stolu, pa ćemo vidjeti kako će se to rasplesti. S nekima, poput Perkovića, imamo opciju raskida, ali o momčadi i rosteru ćemo detaljnije nakon što riješimo spomenuti stručni, trenerski dio. Trener će biti taj koji će donositi glavne odluke po tom pitanju. Ono što je sigurno, Šibenka će i dalje biti mlada, s puno domaćih igrača', zaključio je Ante Nakić.