Hrvatska
Šibenska mladost svladala zagrebačku

Šibenska mladost svladala zagrebačku

Autor: Paulo Sarić

Posljednju smo četvrtinu gledali „juniorsku“ košarku u kojoj je većina aktera nosila dres neke od mladih reprezentacija prošloga ljeta.

GKK Šibenik je na svom terenu u 13. kolu HT Premijer lige vez većih problema svladao KK Zagreb rezultatom 104-70 i došao do svoje desete pobjede u sezoni. Bio je to rastrčan, otvoren susret u kojemu se igrala brza košarka, što i ne čudi s obzirom na tendencije obaju trenera.

Šibenčani su od početka krenuli s brzom igrom u napadu te su vrlo rano preuzeli rezultatsku inicijativu. Ipak, razigran je bio i Matej Buovac koji je s devet poena u početnih deset minuta držao svoju momčad na pristojnom zaostatku. Zagrebašima je odgovarao brzi ritam s malo igre na postavljenu obranu i s neobveznim obranama kakav smo vidjeli u prvoj četvrtini, no čim je momčad Vladimira Anzulovića stisnula u obrani - počela je graditi prednost.

Raspucan je bio Ivan Mileković, a ubrzo su mu se priključili i ostali suigrači pa su domaćini na ulasku u 15. minutu otišli na dvoznamenkastu prednost (37-27). Uoči poluvremena razigrao se i Filip Bundović koji ubacio sedam koševa u posljednjih minutu i pol druge dionice, pa se na odmor otišlo s plus 16 za dalmatinsku momčad (51-35).

FOTO: Milan Balaban - GKK Šibenik

Nakon povratka iz svlačionica gledali smo istu sliku. Šibenčani su nastavili s agresivnom obranom i tranzicijskom igrom, a brz protok lopte donosio im je mnoštvo otvorenih šuteva koje su lakoćom pogađali. Obrana Zagreba nije bila na nivou, a nakon što bi ju prvi put probili prodorom ili asistencijom, domaćinima je ostajao lagan posao prebrojavanja i traženja slobodnog suigrača. Posljedica toga je velik broj asistencija Građana u današnjem susretu, njih čak 32.

Mladi je Domagoj Šarić tricom na otvaranju treće četvrtine odveo svoju momčad na plus 22 (57-35), a prednost je nastavila rasti do kraja utakmice. Svjesni da je pitanje pobjednika odavno odlučeno treneri su u posljednjoj dionici dali priliku igračima s klupe pa smo zadnjih osam minuta imali priliku gledati „juniorsku“ utakmicu. Ipak, i u takvom je odnosu snaga slavio Šibenik. Toni Nakić je tricom pet minuta prije kraja odveo narančaste na 30 koševa razlike (92-62), a do kraja je jedino pitanje bilo tko će, i kada, probiti stotku. Učinio je to mladi kadetski reprezentativac Ivan Gulin minutu i 38 sekundi prije kraja, na zadovoljstvo domaće publike.

Najefikasniji u redovima domaćina koji su imali čak šest dvoznamenkastih igrača bio je Toni Nakić s 21 košem, a Pavao Paić je dodao 15, uz sedam skokova, dok su najbolji u redovima Garmine momčadi bili Buovac i Krapić s po 18 poena.