Hrvatska
Šime Špralja: Osjećamo pritisak, ali kao profesionalci se moramo nositi s tim

Šime Špralja: Osjećamo pritisak, ali kao profesionalci se moramo nositi s tim

Autor: KK Zadar

Zadrani stali na loptu: Idemo korak po korak

Košarkaši Zadra u četvrfinalnom ogledu Kupa Krešimir Ćosić danas igraju protiv gradskog rivala Sonik Puntamike. Utakmica se igra u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 19:30 sati.

 "Nadam se da ćemo svi odigrati na visokom nivou kako i priliči dvadesetoj godišnjici otkako Kup nosi Krešino ime. Što se tiče nas, voljeli bismo da trofej ostane u Zadru, ali ići ćemo korak po korak.Očekuje nas bitna utakmica protiv Sonik Puntamike koja je će se sigurno boriti za svaku loptu i ne očekujem laganu utakmicu", kaže kapetan Šime Špralja.

U gradu se uoči završnog turnira Krešinog kupa stvara euforija koje je svjesna i svlačionica. 

"Definitivno osjećamo određeni pritisak, ali mi smo profesionalci i s tim se moramo nositi. Znamo kako smo došli do toga da grad živi za Kup, ipak najbolje da idemo korak po korak i to je najbolji način da se ta nervoza odmakne od nas. Nama tek slijedi utakmica s Puntamikom, a onda daj Bože i pobjede u polufinalu i osvajanje Kupa."

Trener Aramis Naglić smatra da se Zadar uoči završnog turnira ne treba smatrati favoritom. 

"Svaka momčad koja je došla na završnicu zaslužuje respekt, a tko će doći do samog kraja vidjet ćemo nakon ova četiri dana. Naša je velika želja da baš mi osvojimo Kup, ali put do toga je težak. Nervoza je prisutna, ali to je sasvim normalno pred ovakva natjecanja. Mislim da smo spremni, igrat ćemo u punom sastavu, iako su nam put u Beograd i utakmica protiv Crvene zvezde uzeli puno vremena. Idemo dan po dan, trening po trening i na taj način ćemo eliminirati nervozu. Uopće ne sumnjam u fantastičnu podršku s tribina, ali mi se moramo truditi da ostanemo skromni."