Europa i Svijet
Simon dobio nove suigrače

Simon dobio nove suigrače

Autor: Paulo Sarić

Anadolu Efes je u posljednja 24 sata doveo četvrto i peto pojačanje uoči nove sezone.

Velimir Perasović aktivno slaže momčad za narednu sezonu. Nakon što je još tijekom doigravanja dogovorio nastavak suradnje s dvojicom Amerikanaca Bryantom Dunstonom i Derrickom Brownom, a nedugo potom doveo Rickyja Leda i Brocka Motuma, da bi to prošli vikend začinio angažmanom hrvatskog reprezentativca Krunoslava Simona, jučer se u Istanbul vratio 27-godišnji Turčin Birkan Batuk.

Vanjski igrač u dosadašnjoj je karijeri promijenio nekoliko domaćih klubova, a ovo će mu biti drugi mandat u Efesu. Prvoga neće nužno pamtiti po dobrome pošto je u kolovozu 2014. godine tijekom priprema ozlijedio Ahilovu tetivu radi čega je propustio većinu naredne sezone. Najbolje je partije pružao u Pinaru u kojemu je dvije godine zaredom bio na prosjeku od 11 koševa po susretu uz izvrsne postotke šuta. Te su ga igre dovele i to turske reprezentacije čiji je stalni član.

Sada već iskusnog igrača odlikuje vrlo dobar šut, pogotovo za tri poena, a prošlu je sezonu odradio u redovima euroligaša Darüşşafake. U 32 susreta elitnog europskog klupskog natjecanja na terenu je provodio 12.6 minuta što mu je bilo dovoljno za mizernih 2.7 koševa po susretu. Nešto bolje brojke je bilježio u domaćem prvenstvu gdje je u prosjeku zabijao 7.3 poena uz dva skoka po utakmici. Ugovor je potpisan na tri godine, po formuli 2 + 1.

Iako još nema službene potvrde na stanicama turskoga kluba, prilično je izgledno da je bivši hrvatski izbornik jutros osigurao još jedno pojačanje. Radi se o mladom američkom razigravaču Joshu Adamsu koji je prošlu sezonu proveo u ruskom Avtodor Saratovu. Anadolu Efes bi Adamsu trebao biti drugi profesionalni klub u karijeri. Nakon završetka sveučilišne karijere Amerikanac se okušao na NBA drafu, a nakon što nije izabran prošlo je ljeto proveo u sastavu Denver Nuggetsa za Ljetnu ligu. Prošle je sezone u VTB ligi prosječno ubacivao 12 poena uz 4.2 asistencije po susretu. Osim dobrih razigravačkih sposobnosti novog suigrača Krunoslava Simona odlikuje i izvrstan šut za tri poena. Ugovor bi trebao biti potpisan po formuli 1 + 1.

- Nadam se da će naš novi igrač Josh Adams imati uspješnu sezonu u Anadolu Efesu i duboko vjerujem da će nam biti od koristi – kazao je sportski direktor istambulskog sastava Alper Yılmaz na svom Twitter računu.