Hrvatska
Simon kao mladić, mladi Kučič kao rutiner za novu pobjedu Cedevite Junior protiv Splita

Simon kao mladić, mladi Kučič kao rutiner za novu pobjedu Cedevite Junior protiv Splita

Autor: KK Cedevita Junior/Basketball.hr Photo: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

Žutima su Narančasti crna mačka

Cedevita Junior je u 4. kolu HT Premijer lige - Lige za prvaka prekinula svoj crni niz od tri uzastopna poraza pobjedom protiv Splita rezultatom 94:87 u ŠSD Boško Božić Pepsi.

Momčad Damira Mulaomerovića je fantastično otvorila utakmicu, dopustili su Splićanima da zabiju samo 11 poena u prvoj četvrtini te su već nakon 10 minuta imali visoko vodstvo od +18. U drugoj četvrtini Cedevita Junior je i dalje držala kontrolu nad susretom, Split je pokušavao smanjiti prednost do poluvremena ali vitamini to nisu dopustili te su na veliki odmor otišli s istim zaostatkom s kojim su ušli u četvrtinu.

Treća četvrtina je bila dosta slična kao i druga, Split se pokušavao vratiti ali Cedevita Junior to nije dopuštala. Sve je izgledalo gotovo kad je Cedevita Junior otišla na +20 sa 7:30 minuta do kraja susreta, ali se nakon toga Split probudio i uslijedila je žuta serija od 20:4 te su učinili uzbudljivu završnicu. Nažalost za Split nije ostalo dovoljno vremena za preokret te se Cedevita Junior vratila na pobjedničke staze.

Kruno Simon je pokazao danas zašto je doktor košarke, briljirao je na parketu s 24 poena, 8 asistencija i 6 skokova. Josip Batinić je odigrao sjajnu utakmicu, zabio je 15 poena te je dodijelio 5 asistencija dok je Vito Kučić zabio 22 poena.

Za Split, Tyrell Nelson je zabio 18 poena uz 6 skokova. 

STATISTIKA

“Cedevita Junior je danas zaslužila pobjedu, igrali su puno bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali su izvanredan šuterski dan, mi smo se mučili i očito je došla na naplatu peta utakmica u deset dana. Falilo nam je svježine, teško smo igrali i kada smo uspjeli poboljšati obranu nismo uspjeli zabiti u par napada zaredom. Mislim da su stvarno bili bolji i zasluženo pobijedili i na tome im čestitam. Bili smo u Beogradu, dva puta u Zagrebu i taj tempo je stvarno iscrpljujuć, ali odradili smo posao, duga je Liga i imamo vremena poboljšati se”, kazao je trener Splita, Srđan Subotić.

“Imali smo puno problema s ozljedama, Pavle se vraća iako nije još u punoj snazi, puno nam znači takav igrač, pogotovo u ovom defanzivnom dijelu. Moram priznati da su se svi ostali momci skupili i odigrali jako dobru utakmicu protiv jako dobrog protivnika. Po meni, Split možda i najbolje izgleda od svih ovih ekipa. Igraju dobro, imaju dobru energiju, kvalitetni su i individualno i timski. Drago mi je što smo večeras pobijedili iako mi nemamo taj neki imperativ i pritisak, čestitam svojim igračima a Splitu želim sve najbolje. Moji momci su večeras bili dobri, pogotovo u prvom poluvremenu jer je na kraju malo i umor učinio svoje. Ne moram objašnjavati koliko nam znači Kruno Simon kao lider pogotovo zbog sigurnosti koju daje mladim igračima. Meni kao treneru takve stvari puno znače pogotovo zbog pristupa i energije koju smo imali”, rekao je Damir Mulaomerović, trener KK Cedevite Junior.

“Čestitke ekipi Cedevite Junior, na kraju su pogodili neke šuteve koje smo riskirali znajući da neki igrači imaju slabiji postotak i mi na kraju nismo stigli do tog nekog egala kojeg smo željeli”, rekao je igrač Splita, Mate Kalajžić.

“Ispada da nas Split stvarno dobro leži ove sezone. Otpočetka smo pokazali dobru energiju za razliku od ove prethodne tri utakmice. Bili smo agresivni u obrani sa jasnom idejom u napadu i stvarno su svi dečki dali svoj maksimum i mislim da smo na kraju zasluženo slavili”, kazao je igrač KK Cedevite Junior, Josip Batinić.