Hrvatska
Simon: ZDBT je prava šansa da se Hrvatsku prezentira u dobrom svjetlu

Simon: ZDBT je prava šansa da se Hrvatsku prezentira u dobrom svjetlu

"Ovaj turnir je prava šansa da se Hrvatsku prezentira u jako dobrom svjetlu", ocijenio je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon koji sa svojim Anadolu Efesom igra na Zadar Basketball Tournament.

"Ovaj turnir je prava šansa da se Hrvatsku prezentira u jako dobrom svjetlu", ocijenio je šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta omiljeni hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon koji sa svojim Anadolu Efesom igra u Dvorani Krešimira Ćosića.  

Legendarni trener KK Zadar Vlade Đurović istaknuo je kako je ljubomoran što u njihovo vrijeme nisu imali ovakvu dvoranu, dok je igrač iz te zlatne generacije koja je 1986. godine osvojila prvenstvo Jugoslavije, Petar Popović, poručio kako je "ZDBT sigurno najjači i najbolji turnir pripremnog perioda u Europi."

- Ipak su tu sve ekipe koje igraju Euroligu i sve je na visokom nivou.

Pred naše kamere drugog dana Zadar Basketball Tournamenta stali su i igrač Albe Berlin Peyton Siva, izraelska košarkaška legenda Doron Jamchi, španjolski novinari Fran Fermoso i Jose Manuel Peurtas Garcia i brojni drugi. Pogledajte njihove dojmove!

U petak su na rasporedu dvije utakmice. Od 17:30 sati sastaju se Himki i Anadolu Efes, a u 20 sati Zadar i Alba Berlin. 

Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event, a partneri turnira su Hrvatska turistička zajednica i HEP.