Intervjui
Siniša Baćani: Ionako jedva spajamo kraj s krajem, ali nema predaje

Siniša Baćani: Ionako jedva spajamo kraj s krajem, ali nema predaje

Ženska košarka se ne predaje.

Rezime na ovu nedovršenu sezonu zbog koronavirusa iznio nam je i Siniša Baćani, predsjednik i trener ŽKK Istok.

- Kako naš klub nema seniorsku ekipu, od osnutka kluba 2012.godine, svoj rad baziramo na školama košarke i mlađim kategorijama. Nakon najuspješnije 2018/2019 sezone u mlađim kategorijama gdje su nam doslovce sve natjecateljske selekcije polučile rezultate, osvojena tri međunarodna turnira(U15), polufinale PH(U13), treće mjesto u Hrvatskoj (U12), a škola košarke Sveta Klara prvakinje osnovnih škola grada Zagreba, u sezoni 2019/2020 po prvi puta nastupili smo i sa kadetskom selekcijom koju su činile uglavnom igračice predkadetskog uzrasta. Puno tih cura je napredovalo kroz veliki broj utakmica što se najbolje moglo vidjeti u U13 uzrastu, osvajanjem trećeg mjesta u Zagrebu kao i kod predkadetkinja koje su do prekida natjecanja bile također treće u poretku. Ove sezone smo u suradnji sa Folkom Borovje nastupali sa zajedničkom selekcijom u vrlo dobrom međunarodnom natjecanju LWB ligi igrajući protiv slovenskih, austrijskih i talijanskih ekipa te se plasirali na Finalni turnir koji je zbog svima poznate situacije odgođen. Sve u svemu, zadovoljan sam osobito na planu razvoja i napretka nekih igračica. - ističe Baćani i dodaje:

- Iako nam je ove sezone manji broj djece u školama košarke, još uvijek možemo biti zadovoljni, prije svega zahvaljujući velikom trudu i radu naših trenerica, sa respektabilnom brojkom djevojčica koje su zainteresirane za košarku. 

Problemi koje muče ovaj mladi klub vezani su i za gotovo sve klubove.

- Nedostatak novca, nezainteresiranost sponzora za žensku košarku s time da je nama još i teže jer nismo još u sustavu javnih potreba za sufinanciranje sportskih udruga Grada Zagreba pa doslovce izvlačimo svaku sezonu jedva spajajući kraj sa krajem. No tu smo već eto sedam i pol godina i nećemo se predati.

Pogled prema naprijed uvelike će se odnositi na vrijeme kada će završiti ova pandemija.

- Teško je sada bilo što isplanirati za sljedeću sezonu dok se sve ovo ne završi, a puno toga će ovisiti o gospodarskoj i ekonomskoj situaciji u zemlji kojoj ćemo se morati prilagoditi kao i kompletna sportska scena. Ono što je sada najbitnije je zdravlje, naše cure odrađuju “Ostani Doma ” treninge koje smo im pripremili, a mi u klubu radimo na tome da isplaniramo razne opcije za nastavak naše košarkaške priče.